Dagens Nyheter

24 sep. 2016

Nyhetsflödet lördag den 24 september

 
Kristna i Mellanöstern vädjar: Varför får vi ingen hjälp?
- Världen idag - ”Mellanösterns kristna tycks i dag bära på en känsla av att vara svikna och bortglömda”, skriver Lars Adaktusson, påtagligt skakad av vad han sett och hört under en resa i regionen. I artikeln förmedlar han de kristnas närmast uppgivna frågor: ”Varför får vi ingen hjälp från väst, varför har ni övergett oss?”  

Läs mer HÄR.

Kampanj lanserad för kristna i Mellanöstern
- Jacob Zetterman i Dagen - "Kristendomen är på väg att utrotas från sitt historiska kärnområde. Du har säkert hört det budskapet förut, och en organisation som länge ihärdigt jobbat med att få upp situationen för kristna i Mellanöstern är Open Doors.
   Nu lanserar organisationen en global kampanj för att sätta press på världssamfundet att agera, för att kyrkor och kristna ska kunna finnas kvar i Mellanöstern. Målet är att få in en miljon namnunderskrifter, som i juni 2017 ska lämnas över till FN:s generalsekreterare".

Läs mer HÄR.

Svenska kyrkan förstår inte sitt kärnuppdrag
- Annika Borg i Hemmest Vän - "I slutet av juli startade jag tillsammans med mina två kollegor Johanna Andersson och Helena Edlund Facebook-gruppen Mitt kors, #mittkors. Den konkreta orsaken var avrättningen av Fader Jacques Hamel under en mässa i franska Rouen. Händelsen berörde oss djupt som människor och präster. Den handling då brödet bryts och vinet blandas för att ge världen liv avbröts av död, mörker och våld. Dådet var förfärligt, symboliken öronbedövande.
   Vi fylldes av vanmakt och ville göra något. Det var så tanken på en Facebook-grupp uppkom. Vi ville skapa ett virtuellt rum där vi och andra lade upp bilder på oss själva med kors runt halsen. En frimodig solidaritetshandling med kristna i världen som måste dölja sin tro och sina kors. Ett tyst motstånd mot mörker och död. En påminnelse om korset som kärlekens, hoppets och nådens tecken."
Läs mer HÄR.


Det handler om fire trinn (på norsk)
- Fra Jostein Nielsens blogg - "Det er kort vei fra tanken om at kroppen representerer forgården i templet, til dette viktige verset:
    ´Og still ikke lemmene deres til tjeneste for synden, som våpen for urett. Men still dere selv og lemmene deres til tjeneste for Gud, som våpen for det som er rett. For dere var døde, men er blitt levende´. (Rom 6:13)
Verset utgjør det tredje trinnet i Watchman Nee’s fire trinn til hellighet slik han presenterer det i boken «Det normale kristenliv». Boka er fortsatt aktuell og er solgt i over en million eksemplarer." 

Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar