Dagens Nyheter

20 sep. 2016

Nyhetsflödet onsdag den 21 september

”Kvinnliga aktivister blundar för Hamas övergrepp”
- Björn Brenner i Svenska Dagbladet - "Women's Boat to Gazas yttersta mål är att bryta igenom den israeliska sjöblockaden av Gaza. Ett bredare syfte är att visa solidaritet med kvinnors utsatthet i konfliktområden. Men var är föreningens kritik mot Hamas och dess auktoritära styre av Gaza? Utan sådan kritik jämte de starka invändningarna mot Israel motverkar föreningen sina egna syften och underminerar den svenska regeringens politik....
... Samtidigt är situationen inte fullt så enkel som ofta görs gällande. Man måste komma ihåg att Hamas ännu inte lagt ner sina vapen och fortsätter att bygga upp sin militära kapacitet. Erfarenheterna de senaste 10 åren har tydligt visat att dessa vapen sedan också används – mot såväl inhemska politiska motståndare som den israeliska civilbefolkningen. Dessutom har det visat sig att byggmaterial som tillåtits passera in i Gaza gått till Hamas militära installationer och inte till Gazaborna själva. Det finns alltså än så länge en förståelig anledning till varför Israel vill fortsätta kontrollera och begränsa införseln av varor till Gaza."
Läs mer HÄR.

Väckelsetroende – låt oss fylla Friends Arena!
- Lukas Berggren i Världen idag - "Tron på väckelse har för Guds folk i alla tider varit ett effektivt botemedel mot håglöshet och apati. Inte minst i svåra och utmanande tider. När allt mänskligt hopp är ute börjar fler hjärtan vända sig till Gud. Vårt land har återkommande fått nåden att genomsköljas av väckelse. Ofta har dessa väckelser sprungit fram i tider av hopplöshet, fattigdom och desperation....
... Väckelserna på 1800-talet och in på 1900-talet påverkade inte bara enskilda människor. Hela landet lyftes upp ur misär, fattigdom och försupenhet. De svenska folkväckelsernas påverkan på vårt land har ofta underskattats. Men väckelserna bidrog till en förändrad syn på demokrati och religionsfrihet, på företagsamhet och ansvarstagande, på utbildning och kultur. Väckelse handlar inte enbart om individens upprättelse, utan hela länders upprättelse. De svenska folkväckelserna bidrog högst påtagligt till att – inom loppet av 100 år – omvandla Sverige från ett av Europas fattigaste länder, till ett av världens rikaste."
Läs mer HÄR.

Predikan hos Iglesia Ichtus om profetiska tjänsten
- Stefan Swärds blogg - "Ibland kan profetia handla om framtidsförutsägelser, det har vi exempel på i Bibeln. Gud vill ge uppenbarelse och visioner om vad som ska hända framöver, inte minst för att stärka vår tro och inriktning.
    Ibland kan också profetia handla om att korrigera och avslöja synd. Det är en viktig funktion som ska utövas med största varsamhet. Blir det fel kan det bli väldigt tokigt. Blir det rätt kan det rätta livet på människor.
   Profetia ska alltid prövas i församlingen. Profeten ser ju bara glimtar av Guds tilltal. Man kan blanda ihop det man hör från Gud och sina egna själsliga funderingar och förutfattade meningar.
   Det kännetecknande för profetia är att det är direkt ingivet från Gud, man känner rösten inom sig, det kommer inte från det egna förståndet."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar