Dagens Nyheter

30 sep. 2016

Nyhetsflödet fredag den 30 september

En ny reformation
- Annika Borg i Kristen Opinion - "Nästa år är det reformationsjubileum, eller rättare sagt Lutherjubileum. Det är då 500 år sedan Luther formulerade sina 95 teser om avlaten och den kristna tron.
   Här på Kristen Opinion är vi av den uppfattning att det inte enbart är ett firande av reformationen och Luther som behövs, utan en ny reformation.
   Den politiserade kyrkostrukturen har nått vägs ände, de partipolitiska utspelen och aktivismen hos kyrkoledningen har satts under lupp och kritiserats under lång tid, Jesus Kristus har åkt i marginalen och till detta kan man lägga avslöjanden om missbruket med kyrkans pengar.
   Det finns således ett flertal beröringspunkter med det som var startpunkterna för reformationen för 500 år sedan.
   Hade Luther haft tillgång till dagens mediala landskap hade rörelsen och förändringen skett snabbare. Idag finns alla möjligheter att få igång en rörelse för en ny reformation, som återför Svenska kyrkan till kärnuppdraget, som ÄR och definieras utifrån korset, evangeliet och uppenbarelsen: Jesus Kristus."
Läs mer HÄR.


Evangelisation som förbryllar. Vi svenskar har hållit oss till en lightversion.
- Linda Alexandersson i Dagen - "En del av våra nya församlingsmedlemmar med invandrarbakgrund evangeliserar. Och vi som har varit en del av svensk kristenhet länge och har god kulturell förståelse av hur saker och ting fungerar i Sverige blir lite… jag skulle vilja använda ordet förbryllade. För vi vet ju att det inte fungerar. Vi vet att det inte är någon idé att evangelisera, för i Sverige är det ingen som vill höra talas om Jesus.
   Och ändå verkar det funka när våra nya vänner evangeliserar. De har med sig nya vänner till kyrkan var och varannan vecka. De ber ständigt sin pastor om fler exemplar av Nya testamentet eftersom de som de fick i förra veckan redan är utdelade."

Läs mer HÄR.


From the English page: Agressive Christianity

Read the original ´papers on Aggressive Christianity´ by Catherine Booth.
Download the pdf-file HERE.

Contents:
AGGRESSIVE CHRISTIANITY
A PURE GOSPEL
ADAPTATION OF MEASURES
ASSURANCE OF SALVATION
HOW CHRIST TRANSCENDS THE LAW
THE FRUITS OF UNION WITH CHRIST
WITNESSING FOR CHRIST
FILLED WITH T SPIRIT
THE WORLD´S NEED
THE HOLY GHOST

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar