Dagens Nyheter

6 sep. 2016

Nyhetsflödet tisdag den 6 september

”Idén att religion är en källa till våld drabbar fredliga”
- Joel Halldorf på DN debatt - "En föreställning om att religionen är farlig, en källa till våld, håller på att få fäste. Men idén om att religionerna liknar varandra tillräckligt mycket för att kunna placeras i samma kategori baseras på fördomar. Generaliseringar gör att oskyldiga skuldbeläggs och hindrar oss från att lösa faktiska problem, skriver teologen Joel Halldorf."

Läs mer HÄR

Vem vinner titeln som minst olämplig?
- Per Ewert i Världen idag - "I dag infaller Labor Day i USA, det traditionella startskottet för huvudfasen i den amerikanska presidentvalskampanjen. Vi kan anta att de närmaste två månaderna kommer att präglas av en mycket aggressiv valrörelse där båda kandidaterna kommer att lägga sitt mesta krut på att förklara varför den andre kandidaten är otänkbar att rösta på. Årets presidentval kommer inte att handla om vem som är bäst lämpad att leda USA, utan om vem av de två som framstår som minst olämplig."

Läs mer HÄR

Antisemitism för licenspengar
Ruben Agnarsson i Inblick - "I helgen var Jesper Lindau i Gaza på uppdrag av Sveriges Radio. I Lindaus rapport för Ekot beskrivs Israel konsekvent som den genuint onda parten, medan terrororganisationen Hamas – som i senaste kriget använde civila som mänskliga sköldar, utnyttjade sjukhus som raketramper, placerade militärförläggningar i bostadsområden och nu senast använt biståndspengar till terrorverksamhet – ansvar osynliggörs fullständigt.
   En så förvrängd bild är ingenting annat än ren och skär antisemitism, finansierad av det svenska folket."
Läs mer HÄR, och HÄR är en länk till ett tidigare inlägg om biståndspengar till Palestina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar