Dagens Nyheter

15 nov. 2013

Nyhetsflödet fredag den 15 november


"Vägen till Gud går endast genom Jesus Kristus"
- Marcus Birro i Expressen - "Är alla religioner jämnbördiga? Är allas Gud rätt Gud?
Frågorna infinner sig och vägrar lämna mig efter att 6 miljoner medlemmar i Svenska kyrkan begåvats med en ny ärkebiskop som i grunden avsagt sig sina kristna värderingar.
Hon tror inte att Jesus är enda vägen till Gud och tror varken på jungfrufödsel eller himmel och helvete. Hon är naturligtvis i sin fulla rätt att tycka detta. Men problemet uppstår när hon ska vara svensk kristenhets främsta talesperson. Ett grundläggande krav hos en sådan människa borde rimligen vara att hon faktiskt är kristen.
Att i fjäskande för den härskande samtiden montera ner den kristna tron kommer heller inte locka mer folk till kyrkan
."

Vi måste våga tala om skyddsvärdighet också för fostret
- Världen idag - "Alf Svensson, kristdemokratisk Europaparlamentariker, var med och saboterade omröstningen av en rapport om sexuell och reproduktiv hälsa i parlamentet menar folkpartisterna Cecilia Wikström och Jenny Sonesson på Aftonbladet debatt. Men kritiken tillbakavisas av den förre KD-ledaren."

Vår tro
- Bength Gustafsons blogg - "Tro är ett av de mest centrala begreppen i Bibeln,  men också ett begrepp som missförstås och som även gör människor både förvirrade och  irriterade. För en kristen människa och för att det kristna livet ska kunna fungera som Gud har tänkt, så är tro något helt grundläggande och avgörande. Utan tro och utan att veta vad tro är, så blir det minst sagt komplicerat att vara en kristen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar