Dagens Nyheter

12 nov. 2013

Nyhetsflödet tisdag den 12 november

Mission är vår främsta uppgift
- Stefan Swärd i Världen idag - "Jesus har kallat oss att gå ut i hela världen, predika evangeliet och göra alla folk till lärjungar. Det är mission och är kristna kyrkans viktigaste uppdrag. Vi kan alla vara delaktiga, vi kan stötta missionen, vi kan ge pengar till missionen och vi kan själva aktivt engagera oss i missionsuppdraget.
Mission handlar inte om landsgränser. Att gå ut i hela världen innefattar både grannbyn, grannförorten, nästa stad, andra EU-länder och långt bort i andra världsdelar. Den helige Ande vill leda oss i missionsuppdraget och öppna upp dörrar.
Sverige är ett missionsland. Bara Stor-Stockholm växer med 30-40 000 invånare per år. Man går i riktning mot att bli en 2,5 miljonersstad. Vi behöver ha en nettotillväxt i församlingarna med ett par tusen per år i Stockholm bara för att hålla jämna steg med befolkningsutvecklingen
."

Svensk Pingströrelse samlar sig
- Tommy Dahlmans blogg - "Svensk Pingströrelse samlar sig. Jag tycker att det har varit befriande att äntligen se hur ”många” föreståndare för olika pingstförsamlingar ger uttryck för sina åsikter i de olika rådande frågorna inom Pingst just nu, ämnen som tog raketfart sedan den märkliga måndagen på Nyhemsveckan i juni månad i år. Jag har blivit tipsad från olika håll de senaste veckorna att läsa tidningar, bloggar och inlägg på olika Facebook sidor där pastorer har uttryckt sina erfarenheter och teologiska tolkningar. Det har varit riktigt hög nivå på många av dessa.  I måndags skickade företrädaren för PFFS – Pelle Hörnmark – ut ett brev till alla pastorer inom Pingst, även jag fick ett sådant, där han informerar om att de omdisponerar pastorskonferensen i Sthlm den 8-10 januari nästa år för att bereda yta åt dessa frågor som har uppstått den senaste tiden. Brevet är alltså ett direkt resultat av det tryck som uppstod efter måndagen på Nyhem och som sedan har ökat under sensommaren och nu under hösten."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar