Dagens Nyheter

30 nov. 2013

Nyhetsflödet lördag den 30 november

Sviken och förvirrad
- Ingemar Arvidsson i Kyrkans Tidning - "När man framför altaret i Malmös kyrkor låter en imam delta i gudstjänst och den av Svenska kyrkan anställda prästen troligen inte själv har läst Koranens hatiska budskap mot dem som inte är islamtroende så blir man funderande.
Då man på Stockholms stifts hemsida kunde läsa att: ”olika människor ber till olika saker – det är lika bra”.
Då före detta ärkebiskopens syn på Jesus Kristus som en konstruktion måste innebära att sakramenten också bara är en tankekonstruktion – då blir nästa slutsats: Svenska kyrkan har inget berättigande. Vem vill ansluta sig till en tankekonstruktion och vad ger den mig i livets olika skeden?
Men Jesus Kristus är sannerligen uppstånden i fysisk form. Med såren på sin kropp för mina synder. Jag älskar dig Jesus. Du är på riktigt!
"

Kyrkoledarna måste stå för Bibelns teologi
- Tore Dahlberg i Sändaren - "Man ställer sig frågande inför påståendet att Equmeniakyrkans teologi växer fram ur den samlade gemenskapen. Jag citerar: ”Det är våra församlingar och kyrkokonferensen som fattar beslut om en teologisk grund.” Ursäkta en stackars novis som trodde att grunden redan var lagd för sådär 2000 år sedan. Att bryta upp den grunden och lägga en ny grund byggd på människors tankar 2000 år senare känns inte bra...
...Vi behöver ledare som vill och vågar stå upp för Bibelns teologi. Mitt intryck är, tyvärr, att våra ledare lyssnar alltför mycket på ”världen”. Det gäller att inte ha en avvikande åsikt när en liten men högljudd minoritet talat om för oss (er) vad vi (ni) ska tycka.
"

7-åring torterades till döds – han var kristen
- Världen idag - "Sjuårige Anmol var en vanlig indisk pojke som älskade att sjunga sånger och lära sig bibelberättelser i söndagsskolan.
För det blev han torterad och dödad.
Den 17 november i år var plötsligt sjuårige indiske pojken Anmol borta. Han lämnade hemmet för att gå till söndagsskolan den dagen men kom aldrig hem.
Hans föräldrar antog att han var hemma hos någon kompis, men när han aldrig kom hem så fattade de oro och på måndagen den 18 november anmälde de honom försvunnen.
Samma kväll, rapporterar Gospel for Asia, fick polisen in ett samtal om att en barnkropp som hittats i en damm i närheten.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar