Dagens Nyheter

18 nov. 2013

Nyhetsflödet måndag den 18 november

Det är inte en förlust att avstå från alkohol
- Svenska Dagbladet - "I Sverige tycks man tro att det är en tragisk förlust att inte dricka alkohol. Med alla medel försöker samhället lindra bördan av att behöva vara nykter. Men varför håller vi så krampaktigt fast vid ett beteende som förstör så mycket för så många?
Vi behöver istället tala om ett alkoholfritt liv som både befriande, friskt och ansvarsfullt alternativ. Det skriver författaren, föreläsaren och den nyktra alkoholisten Camilla Kuylenstierna
."

Inre kompass saknas
- Hemmets Vän - "Nu har det hänt igen och det är troligen inte sista gången det händer. Uppdrag granskning avslöjade i tv hur kommunpolitiker och ledare för kommunala bolag i Göteborg handskas med skattepengar i samband med besök på en fastighetsmässa i lyxuösa Cannes vid Rivieran. Öppen bar med massor av sprit, kvitton med flera frukostar eller luncher samma dag, inköp av sprit strax innan hemresan under förevändning att det var frukost och inköp av kläder med angivande att det var frukost med mera. Allt detta i Göteborg, där man förut avslöjat korruption på högsta nivå i samband med byggofferter och där man låtit skattepengar bekosta egna projekt."

Visualisera och fantisera under Guds Andes inspiration!
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Det var torka och missväxt i hela landet. Naturen plågades. Folket var i ångest och panik över andligt kaos och social nöd. Då bad Elia om ett Guds ingripande. Han bad om regn, förnyad tro på Israels Gud.
Som ett resultat sa han ”jag hör bruset av regn”. Men i verkligheten syntes inte ett moln. Himlen var blå och solen stekande het. Han bad inför Gud på knä, med huvudet mellan knäna. Det var nöd.
Hans tjänare uppmanades att stiga upp på bergets topp och se om det fanns några tecken på regnmoln. ”Jag ser ingenting”, svarade tjänaren. Elia fortsatte och vid sex tillfällen hörde han bruset av regn och trodde att nu kom förändringen. Men det var lika oförändrat.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar