Dagens Nyheter

7 nov. 2013

Nyhetsflödet torsdag den 7 november


Våga se verkligheten
- Joel Halldorf i Sändaren - "Vi måste våga se verkligheten, den att kyrkorna befinner sig i fritt fall. Samtidigt behöver vi påminna oss om vad som är vår uppgift: att räcka livets bröd till hungrande människor.
”Winter is coming” lyder valspråket för släkten Stark i den populära tv-serien Game of Thrones. Vintern är på väg. Kanske är det ett passande valspråk för oss frikyrkliga idag?
Då tänker jag inte på att marken vilken dag som helst kan täckas av snö. Jag tänker på den framtid frikyrkorna går till mötes. Om väckelsen är en eld, så är det kanske lämpligt att likna dess motsats vid en vinter? Vintern är på väg; jag tror att det är så.
"

Kristi kropp behöver ett moget ledarskap
- Urban Werner i Världen idag - "Den slutsats man kan dra av intervjuer, bloggar, ledarsidor, insändare och debattartiklar under året är att våra pastorer och ledare generellt har svårt att tala med varandra och specifikt saknar mötesplatser för förtroliga och reflekterande samtal. Detta samtidigt som andelen gudstjänstfirande kristna minskar, församlingar läggs ner i snabb takt och angreppen på kristna, den kristna tron och på Bibeln är större än troligen någonsin tidigare.
Min tolkning är att dessa två fenomen hänger samman och att de reaktioner vi ser från våra ledare på olika sätt är symptomatiska för tillståndet inom svensk kristenhet, samtidigt som de också visar på en väg framåt.
"

Vranglærens døråpnere
- Norske Dagen - "«Bis­ko­pe­ne i Den nors­ke kirke har talt. Det er ikke den gode hyrdes røst vi hører, men for­fal­lets og for­fø­re­rens røst. For de taler mot Den Hel­li­ge Skrift som utve­ty­dig sier oss at ho­mo­filt sam­liv er synd», skriver Thomas Bjerkholt.
Et mindretall av biskopene avviser å innføre en offisiell forbønnsliturgi for likekjønnede par. De finner ingen bibelsk begrunnelse for å føre slike par inn i ekteskap. For ekteskap er forbeholdt det heterofile, monogame samliv. Det er jo godt at de taler slik. Det skulle bare mangle.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar