Dagens Nyheter

6 nov. 2013

Nyhetsflödet tisdag den 5 november

1,6 miljoner namnunderskrifter för skydd av liv
- Signum - "I fredags gick tidsfristen ut för det europeiska medborgarinitiativet att samla namnunderskrifter till ”En av oss” (One of Us), ett upprop för skydd av liv. Enligt egna uppgifter har initiativet uppnått sitt mål och samlat in fler än en miljon röster och dessutom fått det stöd som krävs i åtminstone sju medlemsstater. Initiativet meddelar att man strax innan fristens utgång hade 1,6 miljoner underskrifter."

Filadefia berör oss alla
- Tommy Dahlmans blogg - "Filadelfia berör oss alla. En församling som ingår i ett kyrkosamfund kan aldrig uppfatta sig själv som en öde ö. Vi är kopplade till varandra. Det får gärna heta självständig kyrka, i retoriken, men aldrig i praktiken. Det är ett svek mot själva samfundsinnebörden. Ordet samfund betyder nämligen att ”vara i sällskap med”, ”att bli förenade”, ”att dela ordningarna med”. Oavsett om man har ett eget styresskick och egna visioner så tar man hänsyn till familjeträdet. Varje hantverkare vet att man aldrig kan arbeta med ett trädslag på vilket sätt som helst. Varje trädslag har sina ådringar. Om man inte bearbetar trädet längs med ådringarna får du flisor i händerna. Det verkar som om ledningen i Filadelfia har fått stickor i fingrarna, jag kan tyvärr inte tolka det på annat sätt."

Vinternatt - akutboende för EU-migranter öppnar igen
- My News Desk (FA) - "Akutboendet Vinternatt för EU-migranter håller öppet även i vinter.
Frälsningsarmén och Stockholms Stadsmission, tillsammans med Stockholms stad driver även denna vinter projekt Vinternatt, ett akutboende nattetid för de mest behövande EU-migranterna i Stockholm.
Akutboendet höll öppet första gången under förra vintern. Vinternatt möjliggör både akut och långsiktigt stöd för en målgrupp som har begränsade rättigheter till stöd i Sverige."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar