Dagens Nyheter

15 maj 2014

Nyhetsflödet fredag den 16 maj

Försoningsteologin
- Stefan Swärds blogg - "Men vad blir det för skillnad? En stor skillnad blir i hur vi förkunnar evangeliet, och vilket evangelium vi förkunnar. Att förkunna ett fullständigt kors är befrielsens budskap för syndare. Det är nådens budskap. Den grundläggande frågan är, om inte domen drabbade Jesus, och om inte Guds vrede över synden drabbade Jesus, hur kan jag komma undan domen och vreden?
Det är ju detta rättfärdiggörelsen handlar om. Jag är frikänd, jag har en oändlig skuld inför Gud, men skulden är betald, någon annan har tagit domen och straffet. Det är ett budskap som befriar och frälsar, och ger kraften att börja leva i efterföljelsen och vandringen med Jesus.
Om vi talar om ett mer begränsat kors och där tonvikten läggs vid efterföljelsen, risken är att det leder till ett lagiskt kristet liv, och där jag inte upplever den fullständiga frihet som det innebär att veta att Jesus har burit allt i mitt ställe.
Ju tydligare kristet budskap om domen, Guds vrede över synden, risken för den eviga förtappelsen, ju tydligare budskap om nåd och frälsning, befrielse, rening – inte genom mina gärningar, utan genom Kristis fullbordade verk.
"

”Helande en del av uppdraget”
- Världen idag - "På lördag drar Jesusmani­festationen i gång med mängder av seminarier och andra aktiviteter. Ett av seminarierna handlar om Jesus som läkaren och hålls av Linda Bergling.
Linda Bergling är grundare och rektor för bibelskolan "Jesus helar och upprättar" och pastor på Arken. Hennes seminarium, som äger rum i Citykyrkan mellan 10.30 och 12.30, har tema Jesus läkaren för kropp och själ.
Vad betyder detta att Jesus är läkaren?
– Helandet och botandet utgör en stor del av vårt evangeliska uppdrag. Läser man evangelierna ser man att det mesta Jesus gjorde under sin tjänst gick han överallt och botade och befriade, läkte sargade hjärtan, förklarar Linda Bergling och tillägger:
– Vi har tappat bort detta med helandet lite i kristenheten. Många kyrkor lyfter inte längre upp att det är en viktig del i det evangeliska arbetet. Man har gått över till det man kallar naturlig visdom, yoga, oneness blessings, mindfulness
."

Gravid dødsdømt for sin tro
- Norska Dagen - "For første gang siden den nye straffeloven ble innført i 1991, er en person i Sudan dømt til døden for konvertering. Så snart Meriam har født sitt barn, skal hun piskes og drepes.
Da Sudan ble delt i 2009 i Sør-Sudan og Sudan, lovte presidenten i nord, Omar Hassan al-Bashir, at hans nasjon nå ville innføre en strengere håndhevelse av sharia.
Saken det gjelder konkret er mot 27 år gamle Meriam Yahia Ibrahim. Hun er utdannet lege, er høygravid og i en domstol i Khartoum ble hun 11. mai dømt til døden for å ha forlatt islam til fordel for kristendommen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar