Dagens Nyheter

27 maj 2014

Nyhetsflödet onsdag den 28 maj

 
Barnmorskan Ellinor stämmer landstinget
- Världen idag - "Barnmorskan Ellinor Grimmark stämmer landstinget i Jönköpings län för kränkning av samvetsfrihet. Detta efter att hon blivit av med tre utlovade jobb med hänvisning till att hon inte vill utföra aborter.
I april meddelade Diskrimineringsombudsmannen att man inte anser att Ellinor Grimmark utsatts för diskriminering av landstinget, och ärendet lades ner. Nu drivs fallet alltså vidare till domstol.
Ellinor Grimmark hoppas att tingsrätten ska fälla landstinget för att Grimmark inte fått utlovade anställningar när hon sagt att hon på grund av sin tro inte kan utföra aborter. Ellinor Grimmark yrkar på skadestånd med 80 000 kronor och diskrimineringsersättning med 60 000 kronor.
"

De eviga sanningarna gäller för oss också
- Marcus Birros blogg - "Det finns eviga sanningar. Det är märkligt hur dette provocerar ateisterna. De slåss med allt de har för sin rätt att leva sitt liv efter sina egna lagar och regler. Ingenting är heligt längre. Allt är till salu. Vårt människovärde, vår sexualitet, vår privata sfär, vår tro, våra drömmar.
Tillvaron har blivit ett laglöst land där den starke alltid har rätt, där eviga sanningar inte gäller längre, där alla får klara sig själva och där vår tro på Gud ses på med förakt, som en svaghet.
När ett land är på drift som Sverige uppstår kaos. Människor saknar sammanhang och samband. Ingen vet som gäller. Men djupt inne i oss har Gud lagt ner samvetet, en känsla för rätt och fel. Gud har berett plats för de eviga sanningarna och därför mår så många människor så dåligt i vårt land, trots ett fysiskt välstånd. Tomheten på insidan av oss är som ett slagregn som aldrig upphör.
Gud är nerlagd i oss alla men eftersom så många strävar efter den inbillade, perverterade och ofullständiga längtan efter frihet så är det inte Gud som svarar på denna eviga längtan. Istället fyller vi oss med underhållning, med sprit, droger, sex, mat, tabletter, arbete och tusen andra flyktplaner som vi felaktigt inbillar oss kommer leda oss hem.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar