Dagens Nyheter

18 maj 2014

Nyhetsflödet söndag den 18 maj

Konspirationsteorier kring kristet hjälparbete?
- SEA:s hemsida - "Efter att Soheila Fors och föreningen Khatoons tehus i Karlskoga, Karlstad och Jönköping hamnat i blåsväder efter ett brevutkast, har det uppstått en diskussion ifall kristet hjälparbete drivs av en dold agenda. Jacob Rudolfsson förklarar i denna artikel vad som driver kristna att ta socialt ansvar.
När församlingarna i brittiska Southhampton förra våren hörde att kommunen stod inför drastiska budgetnedskärningar och att behovet av foster- eller adoptivföräldrar var stort, gavs ett löfte om att försöka hitta 40 nya fosterhem. Efter bara några månader meddelade kyrkorna att mer än 40 familjer hade påbörjat sina bedömningsprocesser.  Resultatet ledde till att andra kommuner runt om i landet hörde av sig till initiativet ”Home for Good”, som drivs av bland andra Brittiska Evangeliska Alliansen, för att samarbeta med kyrkor i sina områden. I Storbritannien väntar nämligen 4 600 barn på att bli adopterade och ytterligare 9 000 fosterhem behövs.
I Sverige har Pingströrelsen inlett ett rekryteringsprojekt för att samarbeta kommunerna, samtidigt har flera kristna fosterhem stött på patrull. Bland annat handlar det om att vissa handläggare anser att engagemang i en kyrka är problematiskt. En tragisk kontrast till exemplet i Southhampton.
"

Sång, musik och bön på barnens egen Jesusmanifestation
- Världen idag - "Bön, musik och ansiktsmålning. Så skiftande aktiviteter erbjuds på barnens egen Jesusmanifestation i Kids Corner.
Det är fullt ös när Världen idag besöker Kids Corner i ena delen av Kungsträdgården. Det här är barnens egen Jesusmanifestation, en fest där de får ta del av det glada budskapet om Jesus med musik, lekar och mycket mera. Och aktiviteterna inleddes, som sig bör, med bönemöte för barnen.
Caroline Widell, som är familjepastor i församlingen New Life i Stockholm, är med och leder barnens hörna för tredje gången, säger:
– Det är mycket sång och dans och musik, och även bibelberättelser och fortsätter:
– Vi tycker det är viktigt att även barnen får vara med och ta del av Jesusmanifestationen. Det blir ett riktigt familjeevent.
"

Ingen bussflaggning på Jesusmanifestationen
- Sändaren - "Det blir ingen flaggning på SL:s bussar under Jesusmanifestationen. Det meddelar SL:s VD Anders Lindström som svar till Svenska Evangeliska Alliansen propå om att en flaggning under Jesusmanifestationen är lika motiverad som under Prideveckan, då SLs bussar kör omkring med regnbågsflaggan.
- Stockholms läns landsting avser inte delta i Jesusmanifestationen. Arrangemanget är inte heller av en sådan dignitet att det motiverar de förhållandevis höga kostnader som en flaggning medför.
Sedan 2008 har SL använt sig av regnbågsflaggor på sina bussar under Pridefestivalen med motiveringen att visa att alla har lika värde och är välkomna då hbtq-personer är en utsatt grupp. Utifrån samma motivering skickade SEA en förfrågan till SL då kristna är världens mest förföljda grupp varav många väljer att delta i Jesusmanifestationen
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar