Dagens Nyheter

7 maj 2014

Nyhetsflödet torsdag den 8 maj

Reflektioner efter EFK-kongressen i Falun
- Stefan Swärds blogg - "Det var en inspirerande EFK-kongress i Falun.
Jag hör ju till dem som ber, bävar för, våndas över, de äldre frikyrkosamfundens utveckling. Det är ju rörelser som är framfödda i dynamiska väckelserörelser men som visat alltmer stagnerande drag. En del samfund i värre tillstånd än andra.
Men jag som många andra känner ändå en djup kärlek och engagemang till denna del av kristna kyrkan i Sverige...
...Samfundsledare och samfundskongresser i all ära, allt avgörs på lokala planet. Det är i lokala församlingar som människor finner Kristus, börjar vandra på efterföljelsens väg, och kan spegla en gemenskap som är något unikt. Men de lokala församlingarna är så beroende av visionära samfund som inspirerar och som lyfter fram en vision om att allt är möjligt när vi tror på Jesus.
"

Våld mot kristna systematiskt
- Världen idag - "Nigeria, Syrien och Centralafrikanska republiken står för 85 procent av dödandet av människor på grund av sin kristna tro.
Det slår missionsorganisationen Open Doors fast i en helt ny sammanställning kring våld mot kristna.
Främst islamisk extremism, men också stamfejder och organiserad korruption är de främsta drivkrafterna bakom förföljelsen och våldet mot kristna.
Det konstaterar Open Doors i  samband med att de i dag, tisdag, släpper sin första ”World Watch Violence List”, en sammanställning av våld riktat mot kristna. Rapporten bygger på organisationens egna uppgifter, men också sökningar i media och på internet.  Rapporten fokuserar mer utförligt på våldshandlingar mot kristna än organisationens årliga sammanställning av förföljelse av kristna.
Rapporten täcker perioden 1 november 2012 till 31 mars i år och visar tre kategorier siffor: antalet dödade på grund av personens tro, fysisk förstörelse eller tvångsstängning av kyrkor och andra kristna lokaler och övriga former fysiskt våld.
Under mätperioden dödades 5479 kristna på grund av sin tro.
"

Nu ser vi resultatet av ”familjens död”
- Per Larsson i Sändaren - " Det är nu några år sedan en del politikerna högt och ljudligt deklarerade, att familjen var en förlegad samhällsbildning, som det nu var dags att skrota. Men tydligen var de inte medvetna eller insåg inte, att det är där, och bara där, i familjens sköte, som de grundläggande mänskliga värderingarna grundlägges. Det är där man får lära sig att ta hänsyn till varandra och hur man ska bete sig mot varandra. I dag förväntar man sig tydligen att det är förskollärarna som ska hinna med att ge sina, oftast över 30 elever på tre ledare, dessa grundläggande kunskaper."

Svensk innvandringssensur
- Vårt Land - "En kritisk bok om innvandring har blitt bestselger i Sverige. Komisk nok debatteres den bare i Danmark, skriver Elin Ørjasæter.
Sverige det landet i vesten som mottar flest flyktninger i forhold til befolkningen, Malta og Kypros unntatt. Ni av ti asylsøkere har ikke papirer på hvem de er. Sverige gir dem likevel opphold, i et langt større omfang enn andre nordiske land. De stiller heller ikke krav til familiens forsørgerevne ved familiegjenforening.
Boka «Invandring och mørkläggning» av Karl-Olov Arnstberg og Gunnar Sandelin er en kritisk gjennomgang av denne særsvenske innvandringspolitikken. Boka har solgt i ti tusen eksemplarer. De første fem tusen ble solgt uten medieomtale. Eneste unntak var Aftonbladet, som slaktet boka under overskriften «Samma gamle rasism». Artikkelen var illustrert av marsjerenede nynazister, i seg selv en grov trakassering av de to skikkelige forfatterne.
Danskene derimot, har gitt boka fått solid omtale. I Jyllandsposten ble den kalt «den viktigste svenske bok på mange år». Filosofen Lars Østman kalte den morsomt nok «Sveriges forbudte bog» i Berlingske
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar