Dagens Nyheter

8 maj 2014

Nyhetsflödet fredag den 9 maj

Gudsbevis – Tecken, under och mirakler
- Bength Gustafsons blogg - "Tecken, under och mirakler är något övernaturligt i vår naturliga värld. Detta hör till den kristna trons DNA och de är Gudsbevis och de bekräftar sanningshalten i Guds Ord. För Jesus var det övernaturliga ett självklart inslag och ett kännetecken i hans drygt treåriga offentliga och vardagliga tjänst i Israel. De fyra evangelierna återger detta samstämmigt. (Källor: Matteus, Markus, Lukas och Johannes). Och dagligen är människor världen över med om tecken, under och mirakler i Jesu namn. Här är de personliga vittnesbörden många och jag ska här ge tre sådana vittnesbörd."

 Guds rike och den lokala församlingen
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Kristenheten har under hela sin historia levt i ett spänningsfält mellan Andens verk och mänskliga ambitioner. I de samtal som förs i kristen press och sociala medier märks en stark längtan efter att förstå sambandet mellan Andens liv och en relevant struktur för enhet och kristen gemenskap. Liv är ju aldrig endast ett flöde av kraft – liv har alltid en specifik identitet. Därför utvecklar sig livet i en bestämd struktur som både uppenbarar dess identitet och betjänar dess fortsatta existens."

Församlingsförnyelse i Bibeln
- Rikard Roittos i Sändaren - "Det har alltid funnits en förnyande sprängkraft i att låta den egna kyrkans vanor utmanas av Nya testamentets församlingsideal. Om och om igen genom historien har kyrkan på nytt tagit spjärn mot bibeltexterna för att bryta stagnerade mönster och hitta något nytt.
När jag pratar med människor som älskar sin församling uttrycker de ofta en frustration över att församlingen är fast i en självförståelse och ett handlingsmönster som har gått i stå. Församlingen är visserligen varm och engagerad och har mycket bra verksamhet, men förmår ändå inte riktigt vara den där livsomvälvande gudsnärvaron i människors liv och i det lokala samhället.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar