Dagens Nyheter

23 maj 2014

Nyhetsflödet lördag den 24 maj

Slavflickan orkade inte arbeta, blev ihjälslagen av ägaren
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Jag har berättat om slavflickan ISHRAT som måndagen den 19 maj blev ihjälslagen av sin slavägare. Pappan kom på morgonen och talade om att hans dotter var sjuk och inte orkade arbeta. Slavägaren reagerade med ett raseriutbrott och sa att då kunde de lika gärna slå ihjäl henne. Vi har bilderna efter hennes död och från begravningen senare samma dag.
Pappan ska alltså arbeta för en man som mördat hans dotter. NEJ! Någon här i vår krets på vår Facebook gav tanken att vi ska köpa honom fri. Nu arbetar jag med detta. Även pastor Leif Grip är med och jag har just fått veta att priset på Ishrats pappa är cirka 10.000 kronor. Kanske något mer. Dessutom måste man alltid ta ansvar för den som köps fri, att han får ett arbete som ger inkomst till mat och bostad. Vi kommer att hamna någonstans kring 20.000 kronor.
De kristna är rädda och vågar inte dra slavägaren inför rätta. Senaste tiden har sju kristna blivit dödade i området intill som heter Gojra. De brändes ihjäl som levande facklor. Muslimers hat mot de kristna är i vår tid fruktansvärt!
"


Så här svarar partierna på dina frågor om EU-valet- Följ med på Världen idags val guide:
Klicka här, för bläddringsbara sidor.
Klicka här, för att läsa eller ladda ner guiden i pdf-format.

 Be för Sverige på nationaldagen!- Ingemar Helmner, Hans Lundaahl och Claes-Göran Bergstrand i Hemmets Vän - "Sverige är värd en bedjande församling. Om vi förstod vår kallelse, det ansvar vi har för utvecklingen i vårt land och våra medmänniskors eviga väl, skulle kanske bönegudstjänsterna vara de numerärt största i varje kyrka. Och vi borde utforma öppna förbönsgudstjänster dit sökande människor kan komma för att få sin andliga längtan stillad. Samlingar som vibrerar av helighet och gudsnärvaro. Präglade av frid och stillhet där stress och oro rinner av. Enkelhet och frihet är andra nyckelord till levande bönegemenskap. Lyhördhet och generositet likaså, så att vi kan förenas även om vi kommer från lite olika kristna traditioner."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar