Dagens Nyheter

13 maj 2014

Nyhetsflödet onsdag den 14 maj

Svensk i ett oroligt Ukraina
- Världen idag - "Oroligheterna i Ukraina fortsätter att eskalera. Under den gångna helgen sköts en ortodox präst till döds med åtta skott då han försökte lugna en samling upprörda människor, enligt ukrainska enhetsgrupper.
Världen idag har talat Christian Åkerhielm, som befinner sig i Donetsk på Livets ords pastorskonferens, och som sett en hel del av oroligheterna på nära håll.
– Just nu är jag i Donetsk och det pågick strider alldeles nyss här, i en militärförläggning, säger han och förklarar att stämningen är mycket spänd och orolig.
– Det är fortfarande människor ute på gatorna, men färre än vanligt och man märker att människor är rädda och oroliga, förklarar han.
Under gårdagen blev sonen till en av Christian Åkerhielms vänner beskjuten när han var ute och körde bil.
– Han klarade sig men tre av hans vänner skottskadades.
"

Bombdåd mot kyrka i Tanzania
- Kyrkans Tidning - "En bomb exploderade utanför Evangelisk-lutherska kyrkan i Mwanza, Tanzania förra måndagen. En person blev allvarligt skadad.
Kyrkans anställda hade under tre dagar uppmärksammat ett kvarlämnat paket utanför stiftets gästhus. Det var först under en städrunda som en anställd flyttade på paketet och därmed exploderade bomben.
"

Domens dag – en glädjens dag!
- Olof Edsinger i Efterkristus - "Ända sedan dess bär jag med mig denna utmaning från Herren. Vårt sätt att här och nu förvalta vår tid, våra gåvor och våra resurser kommer på domens dag att belysas av den helige Guden! Självklart inser jag att vi alla kommer till korta när vi väl står där inför vår Domare. Den ende som på domens dag kommer att visa sig värd ”makten, rikedomen och visheten, kraften och äran, härligheten och tacksägelsen” är Jesus själv (se Upp 5:12). Men ju mer vi här och nu låter Herren bruka oss, desto större ära kommer vi att få bereda honom vid hans återkomst och dom (se 1 Thess 2:19–20). Och på den dagen kommer det inte att finnas någon större glädje än att få ge Jesus all ära för vad han har gjort!"

Boko Harams terrorisme
- Jon Magne  Lund i Vårt Land - "I formiddag holder Fellesrådet for Afrika en appell på Youngstorget i Oslo. Hensikten er å støtte kampanjen for å sette fri de opp mot 300 nigerianske skolejentene som Boko Haram har bortført i løpet av forholdsvis kort tid. Flere enn 200 ble bortført for fire uker siden. Boko Haram betyr «Vestlig utdanning er synd», og slik sett er skolejenter blant terroristenes fremste mål. I fangenskap venter det jentene tvangsomvendelse til islam, seksuelle overgrep og tvangsekteskap med bevegelsens tilhengere.
Arrangementet i Oslo er symptomatisk for at verden nå har våknet. Sent, men forhåpentlig godt, står folk i mange land fram med sine avskyerklæringer mot den sunnimuslimske gruppen som i løpet av bare tolv år har greid å markere seg som en av de farligste og mest brutale terrororganisasjoner vi kjenner
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar