Dagens Nyheter

9 apr. 2015

Nyhetsflödet fredag den 10 april

”Det var som en renande eld for igenom mig och brände bort all smuts som tyngde min själ.”
- Sam Sundberg recenserar Sebbe Staxx nya bok "Musiken, brotten, beroendet" i Svenska Dagbladet -
"Behandlingshem hjälper – ett tag. Sedan åter in i mörkret. Igen och igen. Framgångarna med Kartellen har två sidor. Musiken ger nytt fokus, men hiphopvärlden är å andra sidan ingen kurort utformad för folk som vill bli drogfria. En flock asgamar ur kultursfären dras dessutom till Staksets ruttnande liv. Ett dokumentärteam från SVT följer honom i hasorna ett tag, men tröttnar när han inte beter sig illa nog. Fryshuset gör en pjäs med honom och skådespeleriet slungar honom in i gamla vanor igen. Sedan snuvar de honom på inkomsterna. Allt enligt Stakset själv.
När han till sist har bränt alla tänkbara broar besöker han mamman till den livstidsdömde Kartellen-kamraten Kinesen. Hon är pastor, de ber tillsammans och Stakset får en förnimmelse av Gud, som hämtad ur en saga: ”Det var som en renande eld for igenom mig och brände bort all smuts som tyngde min själ.”
Sedan dess har han vacklat fram längs den smala vägen...."

Kristet nätverk stormar mot RFSU
- Världen idag - "Nätverket för samlevnad och sexualitet, NfS, kritiserar i en debattartikel i Expressen ett nytt skolmaterial från Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU.
Materialet, som heter "Vill du", innehåller några filmer som ska få elever från 7:an till gymnasiet att reflektera kring hur ömsesidighet inom sex uttrycks i praktiken, och visar bland annat ansikten på ungdomar som har olika slags sex med varandra. "Syftet formuleras som att förebygga kränkningar och övergrepp, samt främja ömsesidigt sex i skolans sex- och samlevnadsundervisning, men det egentliga syftet tycks snarare vara att vänja unga vid en normbrytande syn på sexualitet", skriver Nfs ordförande Johan Semby, skolkurator Therése Ewert och överläkare Jovanna Dahlgren. "Istället för att förebygga kränkningar och övergrepp, orsakar RFSU själva just detta när de tvingar på minderåriga situationer som de borde få träda in i när de känner sig vara mogna för det".

Bibeln tydlig om homosexualitet
- 22 pingstpastorer i Dagen - "Vi kan inte smita undan vårt ansvar utan måste ge människor den teologiska vägledning som är en konsekvens av vad Bibeln faktiskt säger. Det skriver 22 pingstpastorer i debatten om homosexualitet...
Vi vill gärna hänvisa till den teologiska övertygelse som finns formulerad i församlingarnas vigselrätt.
I policydokumentet, som är givet från Pingströrelsen till församlingarna och dess förkunnare, förklaras varför vi håller fast vid den otvetydiga bibliska synen på äktenskapet och därmed avvisar homovigslar. En pastor som får sin vigselrätt från Pingströrelsen får helt enkelt inte viga samkönade par.
Vi anser att vi måste vara tydliga, om än i en kärleksfull ton, och klart beskriva konkreta konsekvenser av vad Nya testamentet säger."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar