Dagens Nyheter

3 apr. 2015

Nyhetsflödet lördag den 4 april

Ett övergrepp på eleverna av RFSU
- Expressen debatt - "Ett nytt gratis skolmaterial för sex- och samlevnadsundervisning kallat "Vill du?" har just lanserats stort och brett från RFSU.
Materialet riktar sig till lärare och består av fem kort-filmer plus lektionshand- ledningar riktade till elever från år sju och upp till gymnasiet. Syftet formuleras som att förebygga kränkningar och övergrepp, samt främja ömsesidigt sex i skolans sex- och samlevnadsundervisning, men det egentliga syftet tycks snarare vara att vänja unga vid en normbrytande syn på sexualitet. Istället för att förebygga kränkningar och övergrepp, orsakar RFSU själva just detta när de tvingar på minderåriga situationer som de borde få träda in i när de känner sig vara mogna för det.
En av filmerna skildrar två homosexuella och ett heterosexuellt par som har sex, och man får se paren nå orgasm. Därefter ska läraren dela ut ordkort där eleverna ska diskutera inslag i filmen som: Smeka sig själv, stöna, smeka den andra eller de andra, samt uttryck från filmen som "softare" och "hårdare". Lektionens uttalade mål är att lära eleverna hur kommunikation kan göra sex bättre och skönare. Vår enkla fråga är: Varför ska 13-åringar behöva utsättas för detta? Den svenska lagstiftningen påvisar tydligt att sexuella handlingar med barn under 15 år är olagliga."

I Mosul är det ingen påsk i år
- Anders Lindberg i Aftonbladet - "För knappt ett år sedan, söndagen den 15 juni 2014, tystnade kyrkklockorna i Mosul i norra Irak. För första gången på 1 600 år ­firades ingen mässa.
Några dagar tidigare hade terror­sekten Islamiska staten, IS, intagit ­staden. Den irakiska armén gav upp och en halv miljon människor tvingades på flykt.
De kristna invånarna ställdes i praktiken inför valet att fly eller konvertera och den 22 juni informerade den kaldeiske ­patriarken FN att 20 000 kristna lämnat staden. Totalt räknar man i dag med att över 100 000 kristna har fått fly i norra Irak undan IS framfart."

Jesu död ska sätta stopp för dödsstraff
- Dagen - "Stort upprop bland kristna företrädare i USA inför påskhelgen.
Över 400 amerikanska kristna ledare, från evangelikala och katolska sammanhang, har skrivit under på ett protestbrev mot dödsstraffet. Där använder de Jesus som exempel på hur fel det är med ett statssanktionerat dödsstraff. De för ut sin kampanj i samband med påskveckan, då kristna följer påskdramat från långfredagens plågsamma avrättning av Jesus till påskdagen då hans återuppståndelse firas."

”Attackerade under påsken – vill skrämma kristna”
- Aftonbladet - "Den blodiga attacken mot ett universitet i Garissa i Kenya i går var avsedd att skrämma kristna. Det menar Per Jönsson vid utrikespolitiska institutet. Att terrorgruppen al-Shabaab riktade in sig på en skola var heller ingen slump enligt honom.
– Det är framför allt för att skrämma upp kristna människor och visa att man är en sann försvarare av den muslimska tron. Skolan är ett mjukt mål, säger Jönsson till Expressen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar