Dagens Nyheter

24 apr. 2015

Nyhetsflödet fredag den 24 april

Partiskräck för kristna väljare
- Siewert Öholm i Världen idag - "En majoritet av journalister tycks sakna det mest elementära av religiös allmänbildning. De har vanligtvis inte en aning om vad en metodist tror (Hillery Clinton) eller en lutheran (Angela Merkel), eller en katolik (Pia Johansson). Inte heller att gudstro uppenbart betyder något i många människors liv. I Sverige tävlar politiker och journalister om att gräva så djupt dike som möjligt mellan tro och politik, tro och samhälle. Om sportjournalister skulle vara lika vilse i sport som alltför många allmänjournalister är inför religion, skulle folk lämna tillbaka sina tv-apparater.
Invandringen av snart en och en halv miljon muslimer har bland annat fört det goda med sig att insikten att gudstro som något vanligt och naturligt har ökat. Inte som ett uttryck för religiös allmänbildning, men som en aha-upplevelse att människor alls kan ha en tro. Men det tycks också ha lett till att respekt för religion och tro i Sverige reducerats till enbart respekt för islam och muslimers tro. I grunden är det både en föraktfull och imperialistisk hållning till invandrare, byggd på principen, "låt dem hållas, det är ändå inget för oss".

Varför vi bör fasta
- Tommy Dahlmans blogg - "Fastan är inte att hungerstrejka och det handlar inte om att snygga till sina former. Fastan är heller ingen hälsokur även om det kan vara nyttigt av rent fysiologiska skäl att avstå från mat. Att fasta har heller inte med att spara in på hushållskassan att göra. Men de bibliska hänvisningarna till fasta är något andligt och dessa är alltid kopplat till bön, självrannsakelse, omvändelse och förändring. Fastetiden är en period då man särskilt går in i kamp mot synden och dess inflytande. Under fastan väljer man att avhålla sig från olika saker för att vinna något bättre. Det kan finnas områden i våra liv som står under särskild attack vars makt vi behöver bryta. Fastan kan även handla om att ställa livets goda åt sidan för att visa vårt ännu större beroende av Gud."

Med Krigsropet som døråpner
- Norske Perportalen - "I slutten av desember begynte Trude og Ola Silfwerin som offiserer i Lofoten. Salg av Krigsropet har vært viktig for å komme i kontakt med folk.
– Det er enklere å komme i kontakt med folk her, og vi selger også flere Krigsrop, forteller Ola Silfwerin. Sammen med kona Trude og to barn flyttet de fra Oslo til Svolvær i slutten av desember. Innrammet av flott natur bor de i gangavstand til korpset i Svolvær sentrum.
I mange år har korpset i Lofoten vært uten offiserer. Det har vært sporadisk aktivitet, der noen ildsjeler har holdt liv i arbeidet. Ekteparet Silfwerin forteller at de har blitt godt tatt i mot de første månedene i nord. Noe de også har fått erfare når de har vært ute og solgt Krigsropet.


'Some of My Best Men Are Women'
Charisma Magazine - General William Booth, founder of the Salvation Army, is known to have said, "Some of my best men are women!"
Isn't that an interesting quote spoken by one of the most powerful Christian leaders of the 19th century?
"Some of my best men are women!" Just let those profound words soak into your heart for a minute and then let me stretch you just a bit farther ...
I wonder if these words are not also in the heart and mind of God at this moment in history? I wonder if when the Father looks down from His bird's eye view of all that is happening on the earth today, if He turns to His Son seated on His right side and with a twinkle in His eye echoes the words of William Booth, "Some of my best men are women"! And, I wonder if the Holy Spirit, who is most certainly eavesdropping on the conversation, raises His fist in the air in complete agreement with the Father. I wonder."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar