Dagens Nyheter

12 apr. 2015

Nyhetsflödet måndag den 13 april

”Spärra in oss allihop”
- Stefan Swärd i Svenska Dagbladet för 10 år sedan. Artikeln är aktuell idag med tanke på den pågående debatten inom pingströrelsen om homosexualitet. - "Tro inför rätta. I morgon ställs pastor Åke Green inför Göta hovrätt för att han ”hetsat mot homosexuella”. Om Green döms till fängelse bör även många katoliker, buddister, muslimer och frälsningsofficerare sättas bakom lås och bom, skriver statsvetaren Stefan Swärd, som ifrågasätter att teologi kriminaliseras.
Pingstpastor Åke Green på Öland har dömts till en månads fängelse Domen har överklagats och ska nu överprövas i hovrätten.
Vilket brott har Green utfört när han för första gången i sitt 63-liv riskerar att hamna inom lås och bom?
Han har hållit en predikan för ett 50-tal personer i en pingstkyrka. Den handlade om kristen syn på homosexualitet. Green har hetsat mot homosexuella, enligt tingsrätten i Kalmar.
Domen är en unik händelse i väst-världen. Internationell press har uppmärksammat den. När tidskrif-ten Time gjorde en översikt över opinionstrender i Europa omnämndes Åke Green. Fängelsedomen har behandlats av medier i flera länder."

Evigheten med eller utan Gud (del 8)
- Bength Gustafsons blogg - "I denna bloggtext skriver jag något mer ingående om evigheten tillsammans med Gud. Detta som handlar om det optimala och om det eviga. Det optimala som betyder ”det bästa möjliga”, ”det mest gynnsamma” och ”det maximala”.  Det eviga som betyder, att det aldrig tar slut, utan bara fortsätter och fortsätter och fortsätter för evigt. Från begynnelsen och bakåt har evigheten ingen början, och från historiens och tidens slut och framåt har evigheten inget slut. Ja, som ni säkert förstår, så handlar det om Gud och om det Gudomliga, som är evigt till sin natur.  Evigheten som Gud har lagt ner i varje människas hjärta och medvetande.  Evigheten tillsammans med Gud, som är det mest värdiga för människan och det mest vänliga mot henne, som vi kan tänka oss. Evigheten utan Gud är dess totala motsats: Ovärdigt människan och ovänligt mot henne på varje punkt."

”Homosexuella hamnar i helvetet”
- Dagens Nyheter - "Pingstpastorn Tommy Dahlman från Trollhättan tror att homosexuella människor hamnar i helvetet. I höstas var han valbar till riksdagen för KD vars partiprogram inte rimmar med hans uppfattning.
(Bilden: Urklipp från Expressen)
Pingstpastorn Tommy Dahlman från Trollhättan tror att homosexuella människor hamnar i helvetet. I höstas var han valbar till riksdagen för KD vars partiprogram inte rimmar med hans uppfattning.
Homosexualitet är en synd och lever du ut din läggning ”missar du himlen” är Tommy Dahlmans och 21 andra pingstpastorers uppfattning i en debattartikel i kristna Dagen. Med hans resonemang innebär det att homosexuella hamnar i helvetet.
– Ja, så måste det vara. Det finns en dubbel utgång. Man kan gå förlorad. Och kommer man inte till himlen kommer man till helvetet. Vårt uppdrag är att berätta det för människor, säger Tommy Dahlman till GT och tillstår att det är en kärlekslös hållning."
Läs också i GT. Klicka HÄR.

Journalistik när den är som sämst
- Tommy Dahlmans blogg - "Idag pågår ett journalistiskt drev. Jag var förberedd. Ingen ska tycka synd om mig. Ger man sig ut med tydlighet i kristen syn på äktenskap och människans sexualitet får man vara förberedd på den sekulära smäleken. Det har kyrkan alltid få utstå. Jag är inne på min artonde fastedag idag. Jag skrev tidigare att jag vet när jag började men vet ingenting om när jag ska avbryta fastan. Det är en andlig fight att kämpa i Sverige, om nu väckelsekristendom överhuvudtaget ska få tillbaka sitt inflytande. Och det kommer aldrig att äga rum i de kristna teologiska och kulturella finrummen. Sådan salonger är så långt borta från den pingstkarismatiska väckelse som pågår över världen.
I Sverige tror tyvärr den största delen av kristenheten att man, genom att vara så rund som möjligt, vinner människors engagemang. Ja, vi ser ju hur det har gått med den saken. Svenska kyrkan är redan i dag en folkkyrka utan folk. En generation till och det verkar tyvärr vara definitivt. Frikyrkan började sin liberalisering på 70 – talet och vi ser hur det har gått även för den. En frikyrklig församling idag som på papperet har 400 medlemmar har 150 på gudstjänst, om det är en bra söndag. Och det är ingen ungdomlig församling som sluter upp.
Att få en och annan sensationslysten journalist efter sig betyder i det stora perspektivet ingenting. Idag slaktas kristna människor för sin tro över hela världen. Man radar upp den på led och skjuter hejdlöst ihjäl dem. Man våldtar de kristna männens fruar och spikar upp deras spädbarn på pålar. Det är vad man gör med kristna som vägrar att avsäga sig sin tro."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar