Dagens Nyheter

29 apr. 2015

Nyhetsflödet onsdag den 29 april


Behandla flickor och pojkar olika!
- Alf B Svensson i Dagen - "Ännu en OECD-rapport visar att pojkarna fortsätter att vara skolans stora förlorare. De har sämre betyg än flickor i alla ämnen utom idrott. Klyftan mellan pojkar och flickor ökar mer i vårt land än i andra länder. 60 000 fler flickor än pojkar läser vidare vid universitet och högskola. Männen är de stora förlorarna vid alla separationer där det i nästan sju fall av tio är kvinnan som lämnar mannen. Kvinnorna klarar också singellivet mycket bättre eftersom de har ett större socialt närverk. Nio av tio som döms för våldsbrott är män.
Detta sker i ett land som betraktas som det mest jämställda i världen. Ett land där alla lärare och förskollärare under många år haft ett tydligt politiskt uppdrag att ifrågasätta och motverka de traditionella könsrollerna. Skolan ska ge alla oavsett kön och social bakgrund en likvärdig utbildning. Något som verkligen inte är fallet. Varför?
En förklaring är att så många gått på den feministiska myten att könet bara är en social konstruktion."

Älska Nepal
- Tommy Dahlmans blogg - "Evange­listen Mikael Alfvén och hans hustru Ing-Marie har de senaste åren hjälpt oss att sätta fokus på den utbredda barnprostitutionen som råder i Nepal. Kvinnorna betraktas i detta träsk som handelsvaror. Makarna Alven arbetar tillsammans med den inhemska församlingen i staden Katmandu för att ge flickorna frihet från dessa svarta fängelsehålor och en ljus framtid.
Berättelserna om hur små flickor hålls inlåsta och blir våldtagna och svårt misshandlade i flera dygn av flera män, sliter hjärtat ur kroppen. Men ljuset i tunneln är att se hur Alvens arbete växer och att det nu invigs det ena barnhemmet efter det andra dit hundratals befriade flickor kan komma för att få hjälp att läkas. Men arbetet handlar också om att bygga skolor där flickorna får möjlighet att utbilda sig som ett värn mot att falla tillbaka till prostitution för att få ihop till sitt levebröd."

Evigheten med eller utan Gud (del 9)
- Bength Gustafsons blogg - "Med denna bloggtext avslutar jag denna serie: Evigheten med eller utan Gud. Jag skriver om Det Nya Jerusalem – Det optimala statsskicket och samhällssystemet och den nya jordens suveräna huvudstad. Då Gud kommer  att vara ”allt i alla” och teokrati råder för evigt. Då vi människor och hela skapelsen är hemma för evigt, i ordets rätta bemärkelse."


Syvende dags adventister, Falsk eller rett lære ?
- Rune Staven i Vårt Land - "Det finnes mange læresettninger blant Troende i dag, og blandt disse er 7 dags Adventister, som hevder sitt budskap som det ene og det sanne budskap. Det de har bassert sin lære på Er Ellen White. Her er det en film snutt som forteller og forklarer mye om hvordan Adventistene jobber og hvilke læresettninger de lærer, og formidler videre til andre. Men når du ser hva som kommer fram fra denne snutten så ser du hvor mange ganger Ellen har tatt feil angående sine profetier, og det forteller meg at vi har med en falsk profet å gjøre."

1 kommentar:

  1. Sharing the SDA video- certain to draw ire- Thank you for your regular excellent material.

    SvaraRadera