Dagens Nyheter

1 dec. 2015

Nyhetsflödet den 1 december

I Norge ska korsen bort från kristna asylboenden
- Världen idag - "Precis som i Sverige blir nu flera kristna lägergårdar asylboenden. Men i Norge måste man ta bort alla kristna symboler för att bli godkända. I Sverige finns däremot inga sådana riktlinjer i upphandlingsunderlag som Världen idag har tagit del av från Migrationsverket.
   Det gäller bland annat Tømmernesets lägergård som drivs av Norska missionssällskapet (NMS) i Tromsö. Innan de kan ta emot 45 asylsökande måste de ta bort alla kors och Jesusbilder.
   – Det står i riktlinjerna från UDI (Udlendingsdirektoratet, norska motsvarigheten till Migrationsverket), och NMS har bestämt att vi ska följa detta åläggande, berättar verksamhetsledaren på Tømmerneset, Rakel Elverum, för norska tidningen Dagen.
   Generaldirektören för UDI berättar för NRK att reglerna som myndigheten måste förhålla sig till är tydliga med att asylboende ska vara politiskt och religiöst neutrala.
   – De som står bakom ett mottagningsboende kan gärna ha en värderingsmässig förankring, även politisk eller religiös. Vi kan använda Frälsningsarmén eller Kyrkans stadsmission för den sakens skull. Men själva boendet måste vara neutralt, säger Frode Forfang."

Israel bryter med EU
- Dagen - "EU får inte längre vara en del av fredsprocessen mellan israeler och palestinier. Det var budskapet som Israel kom med i samband med ett EU-toppmöte i Turkiet. Anledningen är uppretade känslor efter att EU nyligen valt att varor producerade på israeliska bosättningar måste märkas ut. EU-beslutet innebär inte någon total bojkott av varor, utan det är snarare upp till matvaruhandeln och kunder att ta ställning till om de vill sälja respektive köpa produkterna.
   Israels beslut att blockera EU i fredsförhandlingarna innebär inte att landet helt stänger de diplomatiska förbindelserna med Europa. De bilaterala samarbetena är fortfarande kvar, och de länder som på egen hand vill spela en roll i fredsprocessen är fortfarande välkomna."


To kristne brødre drept i Libya på grunn av deres tro
- Fra Bjørn O.Hansens blogg -
 To kristne brødre fra Egypt er henrettet i Libya.
    De to ble tatt til fange av islamister, skutt og drept i ørkenen i den vestlige delen av Libya. Flere titalls koptiske kristne skal være fanget i Libya, og har ingen mulighet til å komme seg ut.
    Det er International Christian Concern som melder dette lørdag kveld. Les mer HER.


ISIS Oil - The Root Of The Turkey/Russia Crisis
- Michael Snyder in Prophesy News Watch -
"At this point, is there anyone that still doesn’t know that ISIS is selling hundreds of millions of dollars of stolen oil in Turkey? As you will see below, this is very much an open secret, but the mainstream media in the United States is being strangely silent about this. Why? Read more HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar