Dagens Nyheter

7 dec. 2015

Nyhetsflödet måndag den 7 december

Flyktingvågen och den goda viljan
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Många kristna har en humanistisk respekt för andra religioner som leder till en försagdhet när det gäller att stå för vad som är viktigt för oss. Detta måste vi göra upp med. Annars undanhåller vi något väsentligt i det vi har att bidra med. Som kristna församlingar måste vi relatera till våra nya samhällsmedborgare utifrån vårt viktigaste uppdrag att erbjuda dem att bli Jesu lärjungar. Alla människor har rätt till Jesus! Så mycket mer som de befinner sig vid vår dörr och kommer från länder som är stängda för evangeliet. Vi måste vara ärliga både mot dem och mot oss själva, nämligen i vår övertygelse att den bästa förutsättningen för att möta alla de utmaningar våra nya vänner ställs inför är att lära känna Gud, Jesu Kristi Gud och Fader som sin vän och försörjare. Och att Jesus är vägen till en sådan relation med Gud."

Netanyahu: Sverige har passerat alla röda linjer
- Dagen - "Israels premiärminister Benjamin Netanyahu fördömer utrikesminister Margot Wallströms uttalanden under en debatt om spänningarna mellan israeler och palestinier. Men uttalandena om "utomrättsliga avrättningar gäller båda sidor, enligt ministern.
   Under debatten i riksdagen i fredags tog Margot Wallström avstånd från palestiniers knivattacker mot israeler och sade att Israel har rätt att försvara sig. Men hon talade även om "utomrättsliga avrättningar".
   – Jag fördömer uttalandena, de skandalösa uttalandena, sade Netanyahu inför sin regering, enligt nyhetsbyrån Reuters.
   – Det verkar som att hon förväntar sig att Israels medborgare ska blotta sina strupar för de som försöker att hugga dem. Det kommer inte att hända, och vi kommer att fortsätta att skydda israeliska medborgares liv."

Bitte Assarmo: Håll till vänster och våga vägra traditioner
- Världen idag - "Julkalendern är och förblir ett hett debattämne. I år har programmakarna valt att lägga in lite sexualundervisning för de minsta, kamouflerat som ett nerslag i 1970-talets flumskola som ingen unge blivit lycklig av. Det har fått föräldrar att reagera och protestera, och regissören svarar med att bli "ledsen".
   Jag kan bli ledsen över att man inte ser goda intentioner, säger hon sorgset till tidningen Expressen.
   De goda intentionerna är att "lära svenska barn och deras föräldrar om deras historia". Och där har vi Julkalendern i ett nötskal. Inte bara den förresten, utan hela public service....
  I julkalendern speglas bättre än i något annat program den rådande tidsandan. I början av 1970-talet, i sviterna efter de vänstersinnade "revolterna", fick barnen göra bekantskap med hippiefamiljen Wikmansson. En kaftanklädd Carl Gustaf Lindstedt och en höggravid Claire Wikholm kämpade mot miljöförstöring och kommersialism, och avslutade kampen med en utdragen förlossningsscen på en bensinmack på klassiskt diskbänksrealistisk vis. Julstämning? Not so much. Broster Broster, som kalendern hette, var ingenting annat än ett statement från public service. Håll till vänster och våga vägra traditioner!"

Only eternity can cure him....
- From FSAOF blog - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar