Dagens Nyheter

14 dec. 2015

Nyhetsflödet måndag den 14 december

Veckans viktigaste nyheter från Omni (vecka 50)
Läs HÄR.

Peter Wolodarski: En värld där Putin, Le Pen och Trump är presidenter
- Dagens Nyheter - "I såväl USA som Europa skördar populister stora framgångar. Det är något i vår tid som hjälper fram personer som Donald Trump och som låter dem komma undan med grovheterna. 
Det är inget nytt att det finns personer med Donald Trumps åsikter. Det otäcka är inte Trump i sig utan stödet han fått. Han är fortfarande republikanernas ledande presidentkandidat, även om allt fler börjar ta avstånd från honom.
   Höstens förgrovning av retoriken har inte försämrat hans chanser, snarare tvärtom. Trump har förskjutit hela debatten och tack vare uppmärksamheten fått mer vind i seglen; ett slags amerikansk motsvarighet till vårt eget järnrörssyndrom.
   Att USA skulle släppa in fler flyktingar från Syrien är nu politiskt omöjligt, trots att landet sedan 2012 bara tagit emot knappt 2000 personer.
   Kan Donald Trump bli USA:s president?
För ett halvår sedan hade frågan framstått som ett dåligt skämt. Att den nu ställs understryker dramatiken."

Det er like stort behov for slumstasjonen nå som for 100 år siden
- Aftenposten - "Alt som puttes i julegryta til Frelsesarmeen går til å hjelpe dem som trenger det mest, forteller major Lars Harald Bråthen.
- Siden 1901 har julegryta til Frelsesarmeen vært en del av bybildet i Oslo før jul. Men hvor er det blitt av slumsøstrene?
- Det er ikke så veldig lenge siden det bare var kvinner som arbeidet ved slumstasjonene og hadde ansvar for julegrytene våre, og da ble de kalt slumsøstre. Men det er en «tittel» vi ikke bruker lenger. Alle kan være med å stå ved julegrytene. Vi er avhengige av frivillig hjelp og det er faktisk populært. Blant annet deltar både stortingspresidenten og ordføreren i Oslo."
Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar