Dagens Nyheter

19 dec. 2015

Nyhetsflödet lördag den 19 december

Stefan Swärd: Flytta dig närmre elden
- Världen idag - "Det är lätt att somna in som kristen och som församling. Vårt kristna liv blir en slentrian. Kristet liv blir goda gärningar och sociala aktiviteter. Hellre tv än bibel och bön. Likgiltighet inför om människor kommer till tro eller inte.
   Men Guds kallelse till oss och till varje kristen församling är att leva i väckelse. Då blir bönen viktig, då blir bibelläsning viktigt, då prioriterar vi församlingslivet. Vi har en passion för att människor ska komma till tro på Kristus.
   Hemligheten blir att leva i väckelse. Hela livet. Inte bara som lite ungdomshysteri, utan bevara passionen, hängivenheten – att hålla i längden.
   Jesus är densamme. Väckelsens eld handlar bara om att låta elden från Jesus brinna i mitt hjärta och i min församling. Det är inte Jesus som flyttar på sig, däremot kan vi flytta oss bort från elden. Motsatsen till att leva i väckelse är att leva helt upptagen av denna världen och tappa fokus i kristenlivet från det allra viktigaste. Självcentrering eller Jesuscentrering? Valet är enkelt."

Rekordmånga familjer får julhjälp
- Nytt från Öresund - "(Danmark) Återigen får rekordmånga danska familjer julhjälp från olika biståndsorganisationer. Men många blir också utan.
   Danske Folkehjelp kommer under julhelgen att dela ut 5.400 paket med julhjälp, det vill säga mat och presentkort på leksak, till danska familjer med ekonomiska svårigheter. Det är en ökning med åtta procent sedan förra året, skriver dr.dk.
   Även Frälsningsarmén mås
te säga nej till människor som söker hjälp. De har i år tagit emot nära 12.000 ansökningar om hjälp, men kan bara hjälpa 9.000."

Den daglige dusjen
Fra Jostein Nielsens blogg -Selv om vannet i Moldova ikke alltid lukter like godt, gjør det godt med den daglige dusjen. Den hører med til rutinen.
Dagen er ikke helt den samme uten, sa VG om seg selv, og jeg sier det om dusjen i dobbelt forstand: "Enhver som har dette håp til ham, renser seg, slik Kristus er ren." (1 Joh 3:3)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar