Dagens Nyheter

15 dec. 2015

Nyhetsflödet onsdag den 16 december

Ruth Nordström: Rent trams att förbjuda psalmer
- Världen idag - "Julen närmar sig. Förhoppningsvis får många stressade själar tillfälle att stanna upp och pausa från vardagens bestyr för att reflektera över julens mäktiga och hoppfulla budskap om det lilla barnet i krubban; Gud som blev människa och världens frälsare. Överallt i adventstid hörs de klassiska julsångerna. På arbetsplatsernas Lucia-firande, i högtalarna på köpcentrumet och i affärerna. Men hur blir det på skolavslutningarna i år?
   Frågan aktualiseras återigen i adventstid. Sedan den nya skollagen introducerades 2011 har Skolinspektionen använt enorma resurser på att se till att traditionella julpsalmer rensas bort från julavslutningar i svenska skolor. Helst ska avslutningarna hållas i en svettluktande gympasal i stället för i en vacker kyrka. Då minimeras risken för att barnen får del av julens kristna budskap."

Majoritet av palestinier stödjer knivattacker
- Dagen - "Två av tre visar stöd för attackerna, framförallt yngre palestinier, enligt ny undersökning.
   Palestinier som attackerar judar med kniv inne i Israel har chockat en hel omvärld. Reaktionerna har också varit många på det israeliska svaret, där de som utför attackerna flera gånger har skjutits ihjäl på fläcken.
   Men hur stort stöd har dessa knivattacker bland palestinier själva? Stort, visade det sig, då Palestinian Center for Policy and Survey Research gjorde en undersökning. De har frågat palestinier på Västbanken och Gazaremsan, och studien är genomförd mellan den 10-12 december."


En stadig voksende tro
David wilkerson, August 2001 - Les HER.


An Ever-Increasing Faith
David Wilkerson - August 2001 - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar