Dagens Nyheter

30 dec. 2015

Nyhetsflödet onsdag den 30 december

Dick Erixon: Med hopp om mindre lidande 2016
- Världen idag - "Det år som nu närmar sig sitt slut har varit dramatiskt för oss i Europa eftersom Mellanösterns konflikter nu tycks sprida sig till våra breddgrader. Det obeskrivligt barbariska våld som riktas mot civila i den muslimska världen är inte nytt, men en ny sorts uppgivenhet tycks spridas i denna del av världen. I takt med att en allt mer extrem islamism breder ut sig har många slutat tro att livet kan komma att bli bättre och då hägrar Europas välstånd på andra sidan Medelhavet.
   Detta faktum gör Europa till en än värre fiende i islamisternas ögon. Europa står för den frihet islamisterna hatar och vill förgöra. Därför ökar terrorhoten. Antalet återvändande syrienkrigare är nu så stort att ingen säkerhetstjänst kan hålla koll på dem alla. Nya terrordåd som det i Paris är att vänta. Det är vår nya verklighet."

Budskapet om de tio jungfrurna
- Stefan Svärds blogg - "Snart hörs midnattsropet, Jesus kommer. Han ska komma tillbaka.
   Vid jul påminns vi om Jesu första ankomst. Han kom i svaghet, obemärkt, för att fullborda ett uppdrag, med sin död och uppståndelse.
   Det var ytterst få personer som var tillräckligt andligt vakna som begrep att det var Messias, det lilla barnet i stallet i Betlehem.
   Liknelsen om de tio jungfrurna visar att kristna kyrkan kommer att sova vid hans ankomst. Hälften av dem som kallar sig kristna sover så djupt så att de är inte alls redo att möta honom, de saknar olja i sina lampor.
   Denna liknelse är ett allvarligt budskap till oss kristna att inte somna, att vaka, att vara vakna, och intensivt och vaksamt vänta på Jesus. Liknelsen visar också att i en stund då ingen väntar det, kommer han."

Biskop tar avstånd från reinkarnation
- Dagen - "Martin Modéus är bestämd i sin uppfattning: "Det hör inte hemma i kristen tro", skriver han i en debattartikel.
   Debattartikeln är ett svar på den pensionerade biskopen Bengt Wadensjös tankar om reinkarnation.
   I en tidigare artikel på SvD Brännpunkt hävdar nämligen han att i reinkarnationstron ges den kristna tron en ny tolkning jämfört med "det traditionella synd- och förlåtelseparadigmet".
   Men här gör den pensionerade biskopen ett tankefel, menar Modéus. Han påpekar att det är viktigt att man vet vad man själv står för i dialogen med människor som har andra trosuppfattningar."

Tumören under ögat försvann
- Inblick - "När Birgitta satt i väntrummet inför operationen ångrade hon att hon berättat för läkarna om förbönen. När hon kom in möttes hon av fyra professorer och ytterligare fyra läkare. De undersökte henne och konstaterade att tumören nu var helt borta.
– Jag berättade att vi bett för det och en läkare sa: ”Någonting har hänt, men det är väl sådant som kan hända.” Jag svarade: ”Vad bra att det händer precis när man ber för det.”
I Birgittas journaler står det: ”På vänster nedre ögonlock är huden helt slät. Alla fransarna finns på plats. Det syns inget av tumören och den kan ha försvunnit spontant.”
– Hade de inte tagit något vävnadsprov så hade jag inte kunnat säga att det var cancer. Det är härligt att få prata om att Gud faktiskt är på riktigt. Nu önskar jag att jag ska få bära gåvan vidare, kunna be för människor och tala in i deras liv."


Det overgitte liv
- David Wilkerson - Januar 2002 - Les HER.


The surrendered life
- David Wilkerson, January 2002 - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar