Dagens Nyheter

9 dec. 2015

Nyhetsflödet onsdag den 9 december

Lukas Berggren: Låt inte förföljelsen fortsätta i Sverige
- Världen idag - "100 miljoner kristna förföljs för sin tro. Många därutöver diskrimineras för sin kristna tro. Det ansedda internationella undersökningsföretaget Pew Research Center visade i en undersökning att kristna trakasseras i 130 av 191 länder i världen, vilket gör dem till världens mest utsatta grupp. Förföljelse, diskriminering och trakasserier mot kristna tilltar dessutom.
   I 40 av 50 länder, som finns med på Open Doors senaste lista över länder där förföljelsen av kristna är som värst, är den primära drivkraften bakom förföljelsen islamistisk extremism. I topp på listan finns Nordkorea, men sedan följer ett pärlband av stater som präglas av islam. Det är inte bara kristna som förföljs där, men kristna är särskilt utsatta....
   Idéer och föreställningar om att kristna (eller någon annan grupp) ska förföljas behöver motas vid gränsen. Om Sverige ska kunna vara en fristad för människor som flyr undan förföljelse, måste vi också markera mycket kraftfullt när förföljelsen fortsätter i vårt land."

Den svåra konsten att tämja tungan
- Dagen -  "Ska Sveriges relationer med Israel återupprättas räcker det inte att skylla på missförstånd och vantolkningar”, skriver Elisabeth. 
   "Tänk först och tala sedan” gäller även utrikesministrar.
   Vad är värst? En utrikesminister som medvetet beskyller en nation för folkrättsligt klandervärda handlingar som svar på knivattacker mot dess befolkning men lägger in backen och talar om missförstånd? Eller en utrikesminister som inte inser vilken effekt hennes ord har i en redan spänd diplomatisk situation, som uttrycker sig slarvigt utan att tänka på konsekvenserna?"

Sikteprosessen
- David Wilkerson | Juli, 2001 - Les HER.

The Sifting Process
- by David Wilkerson | July 16, 2001 - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar