Dagens Nyheter

26 dec. 2015

Nyhetsflödet lördag den 26 december

IS religiösa ledare uppmuntrar att ta organ från levande fångar
- Dagens Nyheter - "I ett tidigare okänt dokument slår IS religiösa ledare fast att det är tillåtet att rädda livet på muslimer som är i behov av organ genom att ta dem från levande fångar.
   I ett tidigare okänt dokument slår IS religiösa ledare fast att det är tillåtet att rädda livet på muslimer som är i behov av organ genom att ta dem från levande fångar.
   Det är nyhetsbyrån Reuters som fått ta del av ett dokument som den amerikanska militären kom över i samband med en räd in i östra Syrien i maj i år. Vid räden dödades en högt uppsatt IS-ledare och flera andra IS-medlemmar samtidigt som omkring 7 terabyte i form av elektroniska dokument kunde föras därifrån.
   Ett av dessa innehåller en fatwa, ett religiöst påbud, som säger att Allah tillåter att man tar organ från levande fångar om detta bidrar till att rädda en muslim."

Här bevaras berättelserna om Jesus som flykting
- Dagen - "Bibeln berättar att Jesus som barn tvingades fly till Egypten, men inte mycket mer. Egyptens kristna däremot vårdar sina berättelser om åren då den Heliga familjen var på flykt.
   Jesus var själv en gång flykting. Det återupprepas gång på gång av kristna som räcker ut en hjälpande hand till alla de som är på flykt i den nuvarande flyktingkatastrofen. Kyrkoledare hänvisar gärna till de bibelställen där Frälsaren själv flydde för sitt liv, där evangelisten Matteus beskriver hur kung Herodes ville döda kungabarnet i Betlehem som de tre stjärntydarna pekat ut. Efter att Josef fått en dröm gick sedan flykten till Egypten.
  Men hur det sedan gick för flyktingen Jesus är det väldigt tyst om i Bibeln. I stort sett sägs ingenting om vad som hände under flykten, bara att Josef i en dröm fick änglabesök som berättade att det gick att återvända till Israels land."

Julens frukter
- Från Jostein Nielsens blogg - «Som man sår, høster man.» - Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar