Dagens Nyheter

18 dec. 2015

Nyhetsflödet fredag den 18 december

Siewert Öholm: Käre biskop KG Hammar
- Världen idag - ”Mer vänster än biskop”, summerade jag din biskopsgärning när vi möttes senast i tv-programmet Debatt (SVT 1 3 dec) och i debattartiklar på SvD Opinion. Förenklat var temat för tv-debatten om man kan möta IS terror ”med blommor” eller om vi ska bejaka Frankrikes begäran om även svenskt vapenstöd i ett upptrappat krig mot terrorismen och IS, den islamiska staten, kalifatet. Du menade att upptrappat våld mot IS föder ändå fler terrorister, och fler barn och oskyldiga får betala med sina liv. Du har utvecklat resonemangen mer i en artikel här: www.svt.se/opinion/kg-hammar-om-fred
   Jag hävdade i debatten både i tv och i artikelform att du medvetet blundar för IS barbariska våld och att du inte vill lyssna vare sig på civilbefolkningens eller på de stora grupperna av förföljda kristna, när de ropar på vår hjälp. Även med vapen! ”Blomsterbudet” är inte det som räddar förföljda kristnas liv, när de står med skarpa knivar mot sina halsar och med sekunder kvar att leva. Genom vår uteblivna insats och romantik i bibeltolkningen, blev de i stället martyrer för sin tro. Men de blev också offer för din syn, KG, på hur kampen ska föras mot våldet och hur vi som kristna ska tolka Jesu uppmaning att ”vända andra kinden till”. De oskyldiga offren kommer att finnas hur vi än försöker hantera våldsfrågan."

Messianska judar: Paulus skulle bli skräckslagen
- Dagen - "En messiansk organisation tar kraftigt avstånd från Vatikanens uttalande om att judar inte behöver konvertera för att räddas.
   David Brickner, ledare för den internationella organisationen Jews for Jesus, säger att idén är "fruktansvärd, speciellt när den kommer från en institution som vill representera en betydande del av världens kristna".
   Enligt Christian Post noterar David Brickner även att titeln på det aktuella dokumentet från Vatikanen, "Gud tar inte tillbaka sina gåvor och sin kallelse", kommer från Paulus ord i Romarbrevet. Men David Brickner menar att Paulus skulle protestera mot hur orden har använts i det här fallet."


Our Christmas Gift; Angel Tree Program
- Salvation Army Today - 12.15.2015 -Web-TV 2:29 min. - Watch HERE.

To av tre palestinere støtter knivangrep
- Vårt Land - "To av tre palestinere støtter den pågående bølgen av knivangrep mot israelere. Unge palestinere har mistet all tiltro til palestinske og israelske politikere, sier forsker.
   En ny meningsmåling viser økt palestinsk oppslutning om voldelig kamp mot den israelske okkupasjonsmakten. To av tre palestinere støtter knivangrepene, og like mange tror en ny intifada mot okkupasjonsmakten kan tjene palestinernes sak bedre enn forhandlinger."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar