Dagens Nyheter

4 mars 2016

Nyhetsflödet fredag den 4 mars

Skånberg vill villkora svenskt bistånd till Palestina
- Dagen - "Den palestinska myndigheten sprider antisemitisk och antiisraelisk propaganda. Det menar Tuve Skånberg (KD), som nu kräver att det svenska biståndet till Palestina villkoras.
   "Judar beskrivs på ett hatiskt och antisemitiskt sätt, medan palestinska terrorister hyllas som hjältar och förebilder", förklarar han i en skriftlig fråga till utrikesminister Margot Wallström (S).
   Han konstaterar vidare att den palestinska myndigheten indirekt finansierar terrorism genom att de betalar ut löner till dömda och frisläppta palestinska terrorister.
   Tuve Skånberg poängterar också att Sverige är ett av de största biståndsländerna till Palestina – och att Sverige därmed också har stort inflytande som kan användas för att främja freden."

Stabilitet byggs inte med proväktenskap
- Stefan Swärd i Världen idag - "1978 var jag 23-årig ungdomsledare och äldstebroder i en pingstförsamling i Järfälla nordväst om Stockholm. Kjell Sjöberg var då pastor i församlingen. Bibelstudier som jag hade haft med en grupp ungdomar i församlingen ställdes samman till en bok som hette ”Ungdomar och kärleksproblem”. Jag hade då varit gift i två år, och bokens innehåll var präglad av mina erfarenheter kring förälskelser, kärlek och kampen för att finna Guds vilja och vägledning kring äkten­skapet.
   Boken skapade ett stort rabalder. Expressen gjorde både en löpsedel och tog upp detta på sin förstasida. De utnämnde mig som 23-åring till Pingströrelsens nye sexrådgivare."

"Begynnelsen" är våra historiska rötter
- Bengths blogg på Inblick - "Våra historiska rötter går tillbaka till ”begynnelsen” och till en evig och personlig Gud som ”Designer” och Skapare. Detta är viktigt att betona, därför att det är farligt att vara historielös. Det är som ett träd som är skilt ifrån sina rötter. Det dör. Och vi människor, skilda ifrån våra historiska rötter, vi dör, först andlig, sedan fysiskt och därefter evigt. Dödsbegreppet i Bibeln betyder just ”skilsmässa”. (1)
   För oss människor går våra historiska rötter tillbaka till ”I begynnelsen skapade Gud himmel och jord”. (2) Jesus är tydlig och klar med detta, då han säger: ”Har ni inte läst, att Skaparen redan i begynnelsen gjorde dem till man och kvinna”. (3) Om vi kapar av våra ursprungliga och historiska rötter, då har biblisk och kristen tro inte längre något berättigande och inga som helst förutsättningar att överleva i kampen med alla mänskliga teorier, ideologier och ”Gudlösa ismer”."


Jesu Kristi stridsmann...
Nils-Petter Enstad i Vårt Land Verdidebatt
 

A Prayer woman for her generation
- Salvation Army Today - Watch video HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar