Dagens Nyheter

27 mars 2016

Nyhetsflödet söndag den 27 mars

Jesus lever!
Detta är dagens största nyhet. Den proklameras ut över hela världen idag av hundratals miljoner kristna. Men, kan man verkligen säga att Jesu uppståndelse som hände för så många år sedan är en nyhet? Ja, idag kommer det at finnas människor som upptäcker det för första gången. Idag kommer det att finnas människor som tar emot Jesus i sina liv och som kommer att förstå att det som de kanske har hört talas om hela livet är en livsförvanldande nyhet i deras eget liv!

Diggiloo-Magnus fick möta påskens kung
- Världen idag - "Han har smakat på framgång och stjärnglans. Men det var mötet med Jesus, hösten 2014, som satte riktig färg på livet för Magnus Johansson, känd solotrumpetist från Diggiloo. "I dag ser jag mycket ljusare på allt", berättar han i en intervju om tron och påskens budskap.
   Diana Ross, Tom Jones och Michael Bolton. Det är bara några av de världsartister Magnus Johansson spelat med sedan 1980-talet.
– Jag har nog gjort 500 skivor, säger killen som trots det länge förblev en doldis."

Bibeln - Stryktålig och trovärdig
Bengths blogg i Inblick -  "Jag inleder denna bloggtext med en intressant och aktuell jämförelse. Årets IKEA-katalog med sina 191 000 000 exemplar är en av de mest spridda publikationerna i världen idag. Den distribueras i 35 länder och på 27 språk. Detta kan jämföras med de omkring 600 000 000 biblar och bibeldelar som sprids varje år genom United Bible Societies (UBS). Bibeln är den mest översatta och spridda boken i världen idag. Hela Bibeln eller delar av den är översatt till nästan 3000 språk.(1) Att IKEA-katalogens spridning överträffas av Bibelns spridning påpekades något överraskande i samband med en intervju med IKEA:s grundare Ingvar Kamprad, inför hans 90-årsdag den 30 mars i år. Intervjun gjordes av Jesper Börjesson för TV4 den 7 mars i år. Överraskningarnas tid är inte förbi."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar