Dagens Nyheter

10 mars 2016

Nyhetsflödet torsdag den 10 mars

Frälsningsarmén: "Dagens ungdomar behöver inte likes"
- Dagens Media - "I en ny kampanj från Frälsningsarmén går man ut med budskapet att dagens ungdomar inte behöver mer likes, de behöver mer kärlek.
   Kampanjen är en del av Frälsningsarméns långsiktiga arbete för att uppfattas som troende, hjälpande och välkomnande. Ungdomars beteende är denna gång i fokus och Frälsningsarmén vill berätta om ungdomars utsatthet. Målgruppen är föräldrar och mor- och farföräldrar.
   Enligt Frälsningsarmén är selfien en symbol eller ett uttryck för dagens ungdom och representerar ungdomars strävan efter att vara omtyckt och älskad."

Rapport om politisering bekymrar inte kyrkan
- Världen idag - "Att Svenska kyrkan kan upplevas alltför politiserad i sina olika manifestationer och utspel, är inget som bekymrar samfundet. I stället vill man satsa på att tydliggöra teologin bakom, säger kyrkokansliets kommunikationschef Gunnar Sjöberg.
   De utspel och pressmeddelanden som Svenska kyrkan nationellt kommunicerar utåt, överensstämmer inte med vad samfundets medlemmar i olika opinionsundersökningar anser att kyrkan ska föra ut.
   Det hävdas i en rapport som nyss släpptes av medieinstitutet Timbro, "Om vägen om Gud. Svenska kyrkan och opinionsbildningen". Den utgår från en analys av kampanjer, uttalanden och pressmeddelanden från Svenska kyrkan centralt, liksom från en rad opinionsundersökningar om synen på Svenska kyrkan."

Goda trosstängsel behövs
- Dagen - "I en kultur som gjort allt i dess makt för att undergräva fundamenten för den kristna tron måste vi åter engagera oss i frågan om sanning. Det skriver Stefan Gustavsson.
   I debattartikeln ”Undvik snäva trosstängsel” (Dagen 2 mars) väcker Morten Sager ett flertal väsentliga frågeställningar utifrån min artikel ”Dags att försvara evangeliet” (Dagen 19 februari). Men hans resonemang präglas – uttalat eller outtalat – av ensidighet, där viktiga aspekter i onödan ställs mot varandra.
   Morten Sager ställer ”trosinnehåll” mot ”trons grundhållning”. Eller med ett annat språkbruk; försanthållande ställs mot förtröstan. Men all kristen tro måste med nödvändighet innehålla båda sidorna. Du kan inte förtrösta på något du inte håller för sant, samtidigt som försanthållande utan personlig överlåtelse inte gör dig till en kristen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar