Dagens Nyheter

24 mars 2016

Nyhetsflödet torsdag den 24 mars

Stökiga veckan
- Berit Simonsson i Världen idag - "Veckan som vi nu befinner oss i brukar vi kalla ”stilla veckan”. Men den var ju allt annat än stilla! Det var den stökigaste och mest omstörtande veckan i Nya testamentet. Vapenskrammel, rädsla, uppviglade folkhopar, oväsen, hån, förräderi, svärd, käppar att slå med, fängelsevistelse, förhör, tortyr, spottloskor, förnekelse, blod, solförmörkelse i tre timmar, jordbävning med mera."

Gamla testamentet under attack
- Olof Edsinger i Efter Kristus - "Mot bakgrund av dessa och liknande angrepp mot GT infinner sig naturligtvis frågan: Vad har vi som bibeltroende kristna att säga till GT:s försvar? Hur bör vi som med Lausannedeklarationen bekänner att Bibeln är ”utan fel i allt som den påstår och det enda ofelbara rättesnöret för tro och liv” relatera till den kritik som med sådan frenesi levereras av Eva Moberg, Jonas Gardell med flera?
   Frågan är viktig av flera skäl. Först och främst kan vi ju konstatera att om kritiken av GT inte får något offentligt bemötande, då blir det Moberg och Gardell som får sista ordet. I alla fall i de breda befolkningslagren. Men även inom kyrkan har vi kommit att bli betydligt mer präglade av dessa personers synsätt än vi ofta vill tro. Steg för steg har vi förlorat det förtroende för Guds ord som var så kännetecknande för våra andliga fäder och mödrar."

”Maria-böner anstötliga för evangelisk kristendom”
- Ruben Agnarsson i  Inblick - "Strax efter nyheten om Ulf Ekmans konvertering till katolska kyrkan samlades kyrkans nordiska biskopar till en ”högtidlig vigning av våra nordiska länder till Jungfru Marias obefläckade Hjärta”. – Dessa invigningar är exempel på hur stark Maria-kulten är i romersk-katolska kyrkan. Formuleringarna är ju anstötliga för evangelisk kristendom, säger teologen Anders Gerdmar.
    Inblick frågade Anders Gerdmar, grundare av och rektor för Skandinavisk teologisk högskola, vad det innebär rent teologiskt att katolska kyrkans nordiska biskopar inviger "våra nordiska länder till Jungfru Marias obefläckade Hjärta”.
   – Det är en viktig del av romersk-katolsk teologi att Maria nu finns i himlen  med kropp och själ och manar gott för de troende, och man ser henne som alla troendes moder. Hennes förbön är kraftigare än någon annans och denna vill man ska komma Nordens länder och folk till del, förklarar Anders Gerdmar."


Easter Message
- Salvation Army Today - The General´s Easter Message.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar