Dagens Nyheter

23 mars 2016

Nyhetsflödet onsdag den 23 mars

Alla behöver Jesus, Bonnier!
- Dagen - "Åke Bonniers debattartikel, där han bland annat suddar ut alla människors behov  av frälsning genom tron på Jesus, förvånar mig. Det skriver missionsdirektor Daniel Norburg.
   Frågan om vilken Gud som varje enskild muslim tillber är därför inte så enkel. Men Islam­ som religion och Koranen som text är klart antikristen och förnekar den kristna trons absoluta centrum.
   När det gäller det judiska Gamla testamentet förkunnar det profetiskt om Jesus som Messias och Nya testamentet (NT) fullbordar den uppenbarelsen. Det är stor skillnad i jämförelse med Koranen som 600 år efter Kristus önskar förbannelse över den som tror att Jesus är Guds son (Sura 9:30). Men juden behöver givetvis precis som oss alla omvända sig och sätta sitt hopp till Jesus Kristus för sin frälsning (Romarbrevet 3).av frälsning genom tron på Jesus, förvånar mig. Det skriver missionsdirektor Daniel Norburg."

Påsken tydliggör Guds storhet
 - Carl-Henric Jaktlund i Dagen - "Människans behov av en frälsare klargörs denna vecka.
   Stilla veckan, även ofta kallad Passionsveckan, som just inletts är en behaglig manifestering av Jesu storhet och samtidigt en nyttig påminnelse om människans litenhet.
   För sisådär 2000 år sedan, och i söndags återigen i de kyrkor som följer kyrkoårets texter, så red Jesus in i Jerusalem till jubelrop och lovsång. ”Hela skaran av lärjungar”, noterar Lukas i sitt evangelium, började ”ljudligt prisa Gud för alla underverk de hade sett”.
   Bra dagar låg bakom dem, med god teoretisk undervisning om Guds rike som hade bekräftats i praktiken när sjuka blivit friska, blinda fått sin syn tillbaka, giriga blivit generösa."

Svenska Kyrkan — Sanningens pelare eller vindflöjel?
- Äldre artikel från Gluefox. com - "I ICA-Kuriren 39/03 fanns en artikel med rubriken "Svensken har tappat tron på kyrkan".
    Det är glest i kyrkbänkarna när kyrkoherde Lars Ericson inleder dagens predikan. Som vanligt. Sammanlagt är det sju själar som slutit upp denna söndag i Sånga kyrka, en rosa helgedom från 1300-talet som ligger nära Ångermanälven utanför Sollefteå. Då är kyrkvärden, organisten och kyrkoherden själv inräknade.
    — Det kan ju kännas lite deppigt, naturligtvis, säger Ericson. Genom åren har han försökt locka folk genom att förlägga gudstjänsterna ute i naturen eller i församlingshemmet för kyrkkaffets skull, ibland med viss framgång, men det vill sig aldrig på allvar.
   I artikeln hänvisar man till Kjell-Albin Abrahamson, Sveriges Radios Östeuropakorrespondent sedan många år. Denne menar att Svenska Kyrkan blivit för urvattnad och blaskig och mesig. Och ärkebiskop K G Hammar har, enligt Abrahamson, som ingen annan givit flummigheten ett ansikte. Kyrkan predikar bara det som är politiskt korrekt, utmanar aldrig, konfronterar aldrig orättfärdighet och själviskhet, som är dess kallelse. Allt är i tidens anda; källsortering, hänsyn till djur, positivt tänkande och glutenfria oblater (det senare är jättebra, men kan inte ersätta Jesus). Abrahamson sammanfattar:
    Något märkligt håller på att hända med den svenska kyrkan. Först skildes den från staten, och det är ju bra. Nu håller den på att skiljas från kristendomen. Och det är ju mindre bra."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar