Dagens Nyheter

16 mars 2016

Nyhetsflödet onsdag den 16 mars

Matilda Gustavsson: Måste religiös tro stå i konflikt med nyskapande konst?
- Dagens Nyheter - "Nu kör vi i Den Helige Ande, säger rapparen Sebbe Staxx inför en spelning i dokumentären ”Kartellen – lys upp skuggorna”. Men egentligen vill han inte stå på scenen längre. Efter vårens album lämnar han gruppen: ”Jag vill bara vara i kyrkan, åka runt och prata om Jesus”. Att ge upp sin hiphopkarriär för Gud är en tradition. Seron var hjärnan i den banbrytande gruppen MBMA. Tills han åter mötte sin barndoms Gud i frikyrkan.

Uppgifter: Ska ta avstånd från BDS-rörelsen
- Världen idag - ""I helgen mötte utrikesminister Margot Wallström den israeliska politikern Tzipi Livni. Israeliska medier rapporterar om att Wallström vid mötet ska ha gått med på att ta avstånd från bojkottrörelsen mot Israel. Påståendet varken bekräftas eller dementeras av Wallströms pressekreterare Louise Wileen Bjarke.
   Tzipi Livni, tidigare minister i Israel och numera partiledare för ett oppositionsparti, var på besök i Stockholm i helgen och höll bland annat tal om att motverka antisemitism och om hur man kan bemöta den rörelse som kräver att man ska bojkotta Israel, den så kallade BDS-rörelsen (Boycot, Divestment and Sanctions)."

Polarteamet
- Krigsropet - "Det skjer noe i nord. «Frelsesarmeen er født på nytt», fastslo nylig avisen Finnmarken.– Det har vært møter her i over 120 år, men det er klart at når det kommer seks stykker i fulltidstjeneste, så er det en vitamin-innsprøyting, mener sersjant Ida Amelie Helgesen, leder for Polarteamet.
I august i fjor flytter en islending, en brite, en sveitser og tre nordmenn til Vadsø. Fem av dem fyller det nystartede teamet, mens den ferske løytnanten. Karine Morelle styrer arbeidet i Frelsesarmeens menigheter i Vardø og Vadsø.
– Frelsesarmeen har en sterk historie i Finnmark, og nå ønsker vi igjen å være synlige. Vi vil bruke den første tiden til å bli godt kjent med byene og de som bor der, forteller Karine Morelle.
Sammen vil de gjøre Jesus kjent i området og møte menneskers behov. De satser på vennskap, på å bygge relasjoner og styrke de lokale korpsene (menighetene). Responsen så langt er bare positiv. «Hva kan vi hjelpe til med?» spør finnmarkingene."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar