Dagens Nyheter

26 mars 2016

Nyhetsflödet lördag den 26 mars

”Två år av smärta och mycket nåd”
- Världen idag  - "För lite drygt två år sedan meddelade Livets ords grundare Ulf Ekman att han och hustrun Birgitta tänkte konvertera till den katolska kyrkan. Nu berättar Livets ords pastor Joakim Lundqvist om tiden som gått sedan dess och kommenterar även den bok som paret släppte i höstas. – Säger man så klart och tydligt att den kyrka jag går in i är den enda sanna, säger man naturligtvis samtidigt något om den kyrkofamilj och det sammanhang man lämnar."

Kärleken kan vinna
- Hemmets Vän - "Det är påsk. Hela världen riktar sina blickar mot det heliga landet och staden på berget. Israels Jerusalem, platsen där Jesus Kristus korsfästes för våra synders skull, är återigen i fokus. Men frågan är hur mycket vi bryr oss egentligen? I Sverige har påsken reducerats till en långhelg då vi antingen ”drar till fjällen” eller firar nationalintresset – sport; SHL-finaler, kvaldramatik och fotbollspremiärer – ”bara massor utav sport”. Inget ont med det eller med påskris, påskpynt, påskgodis eller mat för den delen heller.
   Men visst, lika bra att erkänna det. Långt borta är tanken att svensken skulle gå ”man ur huse” till kyrkan för att fira orsaken till den stora kristna högtiden som med sina judiska rötter hjälper oss att förstå oss själva.
   Kyrkbänkarna gapar tomma och tomma gapar också kyrkorna. Vad är det som skapat distansen? Varför har kyrkan så svårt att attrahera när berättelsen egentligen innehåller allt som livet rymmer och dessutom erbjuder en förklaring av tillvarons mysterier? Den kristna berättelsen är ju basen för hela den europeiska kontinentens värdegrund."

Så upptäckte ”Hej Sonja” att Jesus lever
- Dagen - "Många unga följer profilen ”Hej Sonja” på sociala medier, men ingen har vetat hur åren av depressioner och social fobi höll på att smula sönder henne inifrån.Till slut orkade inte mer. Hon hade hört att det fanns kraft i namnet Jesus, så hon chansade och bad."
 

Å komme videre på veien
- Jostein Nielsens blogg - "Kristenlivet er å være i bevegelse, og da er det godt å ha oppmerksomheten på retningspreposisjonen «til». Peters innstilling: «Herre, hvem skal vi gå til? Du har det evige livs ord, og vi tror og vet at du er Guds Hellige» (Joh 6:68-69) forteller egentlig alt om hva som er kilden alt springer ut ifra: Jesus og det evige livets ord."
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar