Dagens Nyheter

20 mars 2016

Nyhetsflödet söndag den 20 mars

Följ påskdramat i DagenTV
- Webb TV 10 minuter - "Påsken börjar i dag. Nu kan du följa påskdramat på Dagen.se­ dag för dag med Israelkännaren Anders Sjöberg och den tidigare SVT-profilen Siewert Öholm.
   I nio dagar tar teologen Anders Sjöberg oss med på en resa i tiden på DagenTV. Vi ska dag för dag få vara med om vad Jesus och hans lärjungar gjorde i Betania och Jerusalem under påsken för cirka 2 000 år sedan. Det är dramatiska dagar som har påverkat miljoner människor sedan dess."

U21-landslaget använder new age-metoder
Ruben Agnarsson i Inblick - "Det svenska U21-landslaget i fotboll använder new-age-inspirerade och pseudovetenskapliga träningsmetoder, enligt experter. Steven Novella, forskare i neurologi på Yaleuniversitetet i USA, menar att det handlar om påhittade begrepp utan grund i medicin eller vetenskap....
   Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson ifrågasätter förbundets agerande.
– Det är konstigt att man från Fotbollförbundets sida i all sin verksamhet vinnlägger sig om att arbeta utifrån vetenskap och evidensbaserad kunskap, men i det här fallet har man helt släppt på den principen, säger han i en kommentar till Sveriges Radio."

Islamister hotar att avrätta kristna i Turkiet
- Världen idag - "Hon är dotter till en pastor i Turkiet. Mordhot mot pappan har länge varit en del av familjens vardag. Nu gör krig och islamistisk terror att det blivit ännu svårare för Turkiets kristna.
   Det är tidig vårkväll i Istanbul. Himlen är svagt rosa. Kupolen på Blå moskén glöder i solnedgången. Människor tar snabbt av sig skorna och försvinner in för att be. Under en timme är moskén stängd för turister. Men i vackra Haga Sofia strax intill är det möjligt att ta sig in om kön av turister inte är för lång. I nära tusen år var kyrkan både katedral och huvudsäte för den ortodoxa patriarken i Konstantinopel."


Vagrant
 - SA video - Short video clip based on a poem by former Salvation Army General John Gowans (1934-2012), Vagrant tells the story of a man compelled to action by the mere sight of another in need.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar