Dagens Nyheter

10 juni 2016

Nyhetsflödet fredag den 10 juni

Fatah beskyller Israel för terrordådet i Tel Aviv
- Världen idag - "Minst fyra personer dödades och flera skadades då två beväpnade gärningsmän öppnade eld på en marknad i Tel Aviv under onsdagskvällen. Socialdemokraternas palestinska systerparti Fatah menar i ett uttalande att Israel har sig själva att skylla för dådet, och Hamas hyllar våldsverkarna som hjältar.
   De två gärningsmännen är palestinska kusiner från Hebron på Västbanken. De greps direkt efter dådet, enligt polisen. En av dem ska skottskadats och opererades under natten.
   I Israel var reaktionerna starka och krav från flera högst uppsatta politiker kom på ett kraftfullt svar från israelisk sida. Terrordådet är av de värsta på länge i det våldsdrabbade landet, de senaste månaderna har varit relativt lugna efter den så kallade knivintifadan som pågick i flera veckor och då många civila israeler attackerades med kniv av palestinier och flera också dödades."

Inte riskfritt att vara pastor
- J Lee Grady i Dagen - "När du säger ja till kallelsen sätter du ditt liv på spel.
   När jag kapitulerade inför Guds kallelse för många år sedan gjorde jag det med stort allvar eftersom jag visste att jag gav mig in på ett farligt uppdrag. Tro inte det du hör från några få pastorer som predikar om framgång iförda tjusiga kostymer och make-up. Att vara pastor är inte glamoröst – och inte riskfritt.
   När du säger ja till kallelsen sätter du ditt liv på spel och utsätter dig för en rad arbetsmiljörisker. Jag vill inte skrämma bort någon från kallelsen men den här listan borde läsas när pastorer ordineras:
   1. Djävulen kommer att angripa dig och dina nära och kära. Han hatar pastorer. Du befinner dig i ett krig och din motståndare ägnar sig inte åt rent spel. Ska du vinna måste du slåss både defensivt och offensivt.
   2. Religiösa människor kommer att hata dig. Jesus och Paulus visar båda att förföljelse inte bara kommer från dem som inte tror utan också­ från självutnämnda helgon som tror att de gör Gud en tjänst när de talar illa om dig. Många ogillar förändring. En god ledare måste ha modet att utmana traditioner som gått i stå...."
 
Hvem kommer til himmelen?
- Olof Edsinger i iTro - "Hva er poenget med misjon hvis alle skal kunne velge Gud uansett?
    Spørsmål: Hvis alle mennesker skal få et valg av Gud om å få leve i evigheten, inkludert mennesker som er døde og ikke hørte om Bibelen og Guds Ord mens de levde – hva er da poenget med misjon?
Da vil jo alle få muligheten til å velge Gud uansett? Eller er det slik at mennesker som er døde og ikke fikk høre om Gud ikke har muligheten til å velge ham, og derfor må vi prøve å rekke ut til alle folkeslag?
   I Bibelen står det at dommens dag ikke skal skje før alle har fått mulighet til å høre om Gud. Betyr det alle som lever akkurat på det tidspunktet, eller gjelder det alle mennesker som har levd? Det er kanskje ikke noe godt svar på det, men stiller bare spørsmål for å høre hva deres syn på dette er."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar