Dagens Nyheter

4 juni 2016

Nyhetsflödet lördag den 4 juni


Bön i hela Sverige på måndag
- Världen idag - "Familjen, den politiska ledningen och en kyrka under press. Sådana böneämnen kommer att vara glödheta när Sveriges troende på måndag möts i ett myller av bönesamlingar.
Uppslutningen väntas bli större än någonsin. I fjol hölls böner på minst 211 orter i 163 olika kommuner. Målet i år är att framförallt öka antalet kommuner med bön 6 juni.
– Det vore härligt om vi kunde blir några fler i år. Målet är 200 kommuner, säger Torbjörn Erling vid nätverket Sverigebönen."

Att lära sig höra Guds musik
- Anna Sophia Bonde i Dagen - " Kyrkan har alltid haft den frimodigheten att man i berättelserna om Israels folk läst in sig själv. Det är med viss risk man läser på det sättet; det är inte bara mysigt att tillhöra Guds familj. Ändå är det ofta först när läsaren börjar söka Guds tilltal till sig själv i texterna som bibelläsningen blir verkligt meningsfull.
   Ett tydligt exempel är de ord i Andra Mosebok där Gud själv introducerar och motiverar de tio budorden, som Mose hämtat från Sinai berg: ”Jag är Herren din Gud som förde dig ut ur Egypten, ut ur slavlägret”. (2 Mos 20:2)
   Kan det vara så att de tio budorden, uttrycket för vem Gud är och vad Gud vill, blir verkliga för mig först när jag själv identifierar mig som en av dem som Herren räddat från slaveriet? Och omvänt: om jag närmar mig berättelsen utan tacksamhet i mitt hjärta, är då inte risken stor att den inte kommer att drabba mig? Då kan jag kalla buden ”fina levnadsregler” och kanske till och med ”allmän­mänskliga”, men de är inte ord från Gud som drabbar mitt hjärta.
   Gud kallar oss, ut ur Egypten, ut ur slaveriet. Men tänk om vi fått smak på Egyptens köttgrytor?"


 …med uro ba de!
- Fra Josten Nielsens blogg - "Jeg er fremdeles på bønnemøte i Jerusalem. Den nye menigheten er preget av trusler om forfølgelse. Den uroen tar de med seg inn i bønn. De tar tak i en profeti og bekrefter hvem som er kilden bak ordene: "...du lot Den hellige ånd si dette gjennom din tjener David" (Apg 4:25a)
Så følger en profeti om opprør mot Herren og hans salvede..."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar