Dagens Nyheter

8 juni 2016

Nyhetsflödet onsdag den 8 juni

Kristen tro kvävs långsamt i Sverige
- Dagen - "Med liberalteologin kom en attack mot läran, de traditionella dogmerna och synen på Bibeln som fortsätter vara aktuell. Det skriver Biörn Fjärstedt, biskop emeritus Visby stift.
   De flesta vet att det länge pågått en slags utrotningskamp mot den kristna tron i det en gång så genomkristnade Europa. Det gäller främst norra biten av världsdelen, särskilt Skandinavien och där i synnerhet Sverige. Med början på 1700-talet och starkast under 1800-talet vällde den tyska protestantiska liberalteologin in. Attacken gällde läran, de traditionella dogmerna, och Bibeln som Guds ord.
   Det som kallats den lutherska ortodoxin i prästeståndet och bland biskoparna höll emot, men var till sist tvunget att ge med sig. I politiken vann kyrkoministern Arthur Engbergs linje att socialdemokratin från att vilja avskaffa kyrkan tillsammans med altaret och penningpungen från 1930-talet successivt skulle tämja kyrkan inifrån genom lagstiftning och utnämningspolitik."

Tusentals i bön för Sverige på nationaldagen
- Världen idag - "Bönerna steg som aldrig förr vid måndagens nationaldag. I totalt 166 kommuner hölls samlingar med Sverigebön.
– Vi är oerhört tacksamma att vårt lands stora dag verkligen har blivit ett nationellt bönealtare, säger Patrik Sandberg, samordnare i nätverket Sverigebönen på tisdagen."


Dette er Rusfri dag
- Perleportalen - En dag for solidaritet og ansvar.
Med Rusfri dag 8. juni setter Frelsesarmeen søkelys på hva rusmidler gjør med oss og oppfordrer folk til å avstå fra rus. Fra vi første gang arrangerte dagen i 2011 har responsen vært overveldende og temaet engasjerer tusenvis av mennesker hvert år. Dette er Rusfri dag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar