Dagens Nyheter

17 juni 2016

Nyhetsflödet fredag den 17 juni

Kritiserad muslimsk grupp får halv miljon av staten
- Lasse Wierup i Dagens Nyheter - "Staten har beviljat 535.200 kronor till kritiserade Sveriges förenade muslimer. Organisationen, som förknippats med extremism och hat mot homosexuella, ska använda skattepengarna för att motverka rasism och intolerans.
– Jag ser massvis med frågetecken, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp som är överraskad över bidraget...
   Inte heller äldre uppgifter om olämpliga knytningar har alltså diskvalificerat SFM, som även tidigare beviljats pengar. 2015 stod föreningen i fokus för SVT:s ”Uppdrag granskning”. I programmet beskrevs hur predikanter och föreläsare som anlitats av SFM hade uttryckt stöd åt terrorgrupperna IS och al-Qaida. En av dessa var den omskrivne extremisten Michael Skråmo, som uppmanat till terrordåd i Sverige."

Samarbete mot människohandel
- Robert Dujmovic i Helsengborgs Dagblad - "Företrädare för socialtjänsten, polisen, Frälsningsarmén och Hotellgruppen i Helsingborg möttes på onsdagen för att diskutera hur prostitution och människohandel ska stoppas.
   Som vi tidigare berättat är prostitution ett vanligt inslag på Helsingsborg större hotell.
– I stället för att sopa problemen under mattan har hotellen lyft på locket, vilket de ska ha en stor eloge för, säger Emma Cotterill, jurist och ansvarig för Frälsningsarméns arbete mot människohandel i Skåne.
   Hon var en av talarna när representanter för polisen, socialtjänsten, Hotellgruppen i Helsingborg och Frälsningsarmén träffades på onsdagen."

Palestinernes statsminister: Israel har ikke rett til å kjempe mot terrorisme
- Israel Today - "Palestinernes statsminister Rami Hamdallah kom denne uken med en uttalelse hvor han fordømte Israels respons på terrorangrepet i Tel Aviv forrige uke. Han insisterte også på at muslimer må få fri adgang til hele gamlebyen i Jerusalem.
   I etterkant av skytingen på Sarona-markedet i Tel Aviv ble Israel kjent med det faktum at gjerningsmennene kom fra den palestinske landsbyen Yatta i nærheten av Hebron. Som ventet avsperret israelske styrker området og utførte etterforskninger i og rundt landsbyen i flere dager før de hevet restriksjonene denne uken.
   Ifølge Hamdallah er denne virkemåten uakseptabel.
   Hamdallah mistolket internasjonal lov og sa at ettersom de er en "nasjon under okkupasjon" (på tross av at Palestina aldri har vært en nasjon), så har palestinske arabere rett til å kjempe mot Israel på alle måter."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar