Dagens Nyheter

21 juni 2016

Nyhetsflödet tisdag den 21 juni

Gösta Tingström: Kan inte kyrkan åstadkomma en förändring?
- Dagens Nyheter - "Svenska kyrkan har tappat sin själ och dess företrädare lever inte som man lär. Medlemsavhoppen fortsätter och skandaler rullas upp – men trots detta sker ingen förändring inom organisationen.
   Alla säger nu att det är bra att kyrkan granskas. Omdömeslösa resor som inte följer fastlagda policys fördöms enigt. Begångna fel ska rättas till och till slut kanske en eller annan ansvarig tvingas bort från sin tjänst. Kyrkliga företrädare tycks vilja göra små ytliga korrigeringar och sen återgå till normalläge så snart som möjligt. Organisationen har på många sätt tappat kontakten med sin upphovsman och centralgestalt, Jesus."

Varför just kristen"
- Bengths blogg - "Det skäl som jag redovisar här till varför jag är kristen handlar om människosyn och om människovärdet. Jag är kristen på grund av Bibelns människosyn och därför att den ger mig en trovärdig och hållbar grund, förankring och förklaring till människovärdet och till människolivets okränkbarhet ifrån konceptionen och allt framåt. Bibelns människosyn och människovärdet och människolivets okränkbarhet hör ihop med varandra på ett odelbart sätt. Därför är jag kristen.
   Människan är inte ett högt utvecklat djur. Hon tillhör inte djurriket. Hennes status och identitet är mycket högre än så. Människan är inte en produkt av en slumpmässig evolutionär process och av ett naturligt urval, såsom Charles Darwin och evolutionsteorins förespråkare gör gällande. Människans historiska rötter går tillbaka till en personlig och evig Gud, som med visdom och vishet, intelligens och förnuft, plan, mening, syfte och mål skapade människan till Guds avbild, till att vara lika Gud."

"Denna terrorattack är extra allvarlig"
- Felicia Ferreira i Dagens ledare - "Minst en person omkom och flera skadades i söndags när en självmordsbombare av allt att döma försökte mörda den syrisk-ortodoxa kyrkans överhuvud patriark Ignatius Afrem II.
I vad som verkar vara outtröttlig ondska gör de islamistiska terroristerna allt för att tömma regionen på dess kristna befolkning och allt tyder på att den yttersta symbolen för de syrisk-ortodoxa kristna nu var målet. Tack och lov misslyckades terroristen med just det uppdraget. För den här gången."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar