Dagens Nyheter

7 juni 2016

Nyhetsflödet tisdag den 7 juni

”Kyrkan biter inte den hand som föder den”
- SVT Nyheter - "De inom Svenska kyrkan som har makten att genomdriva en förändring har alldeles för mycket att vinna på att inget sker”, skriver Elisabeth Sandlund.
   I dag, onsdag, inleder fackförbundet Kommunal sin tjugonionde kongress. En lyckad avtalsrörelse har genomförts. Men det är inte det som kommer att stå i fokus, utan de ekonomiska skandaler som uppdagats under vintern.
   Det kan tyckas att det är ett stort avstånd mellan ett fackligt förbund och det kristna samfundet Svenska kyrkan.  De två organisationerna har vitt skilda uppgifter. Den ena ska se till att medlemmarna får så goda arbets- och lönevillkor som möjligt. Den andra ska hålla det glada budskapet om Jesus Kristus levande hos svenska folket.
   Men Kommunal och Svenska kyrkan har tyvärr något gemensamt. Ledande befattningshavare har tagit sig rätten att hantera andra människors pengar som om de vore ens egna." 

30 dagar av bön för muslimvärlden
- Open doors - "Varje år sedan 1993 har kristna över hela världen bett för muslimer under deras fastemånad ramadan, genom bönerörelsen 30 Dagar. Vi ber om hopp, frälsning och Guds övernaturliga ingripande – under den tid då många muslimer uppriktigt söker Gud.
   I år pågår ramadan från den 6 juni till den 5 juli. Nu vill vi uppmuntra dig att be med oss – bön gör skillnad! Var med och be för dina muslimska grannar, vänner och för muslimer över hela världen.
   Under islams första 700 år  nns det bara två kända väckelser, där muslimer kommit till tro på Kristus. Under de senaste 150 åren har detta förändrats. Under denna tidsperiod finns det 82 kända väckelserörelser där minst 1 000 muslimer kommit till tro på Jesus Kristus!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar