Dagens Nyheter

23 juni 2016

Nyhetsflödet torsdag den 23 juni

Öppna gränser och fri invandring, ett försök till analys
- Olof Edsinger i Opinionsboggen - "Jag högaktar Micael Grenholm för hans engagemang för invandrare, tiggare och andra utsatta människor. Men intervjun med honom i dagens Världen idag gör ändå att jag vill problematisera några av de påståenden som Grenholm kommer med. Jag gör det för att han har blivit en så pass viktig opinionsbildare i frågor som har med migration och kristen tro att göra. Men jag gör det också för att jag menar att en del av hans påståenden – hur fina de än kan verka – riskerar att få motsatt effekt. Ett politiskt program som inte är genomförbart må låta tilltalande i många kristnas öron, men samtidigt riskerar det att skapa polariseringar som öppnar för helt andra krafter än dem som man från början hade avsikten att stödja. Idealism kan i förlängningen vara något farligt."

Kommentar om Stanley Sjöbergs facebookinlägg och Busch-Thor i pridetåget
- Stefan Swärds blogg - "Som jag har sagt många gånger i själva sakfrågan. För den som tror på Bibeln som norm för lära och liv, vilket definierar en evangelikal kristen och de som bekänner sig till lutherska och calvinska reformationen, och som har respekt för kristna traditionen, vilket inkluderar katoliker och ortodoxa, blir allt annat än att bekänna sig till det trogna äktenskapet mellan man och kvinna, något annat ideal är inte möjligt. Däremot måste vi hantera alla mänskliga tillkortakommanden och brottningskamp med livet, och där kan det finnas skillnader mellan kyrkor hur man hanterar avvikelser från ideal, kyrkan är en mötesplats för brustna människor som vill följa Kristus, och vi har alla långt kvar till det Kristuslika idealet. Och som Stanley Sjöberg påpekar i sitt inlägg, som kristen behöver man visa barmhärtighet, respekt och tolerans mot alla människor, oavsett tro och livsstil. Och som jag har sagt många gånger, huvudutmaningen för kristna kyrkan idag, är heterosexualitetens alla irrvägar bort från Guds och Bibelns ideal, inte minst i kyrkans egna led."

Torp uppmanar troende till ett nytt uttåg
- Dagen -  "– Det finns många tilltal och välsignelsekällor på denna plats att ta tillvara på. Visste ni till exempel att under de första femtio Torpkonferenserna avskildes totalt över 100 missionärer – och det enbart till landet Kina, säger Daniel Norburg, innan han går vidare till kvällens och konferensens tema: Exodus – befriad och sänd.
– Exodus betyder uttåg, och uttåget läser vi om i andra Mosebokens tredje kapitel. Det är en berättelse som vi ska gräva ner oss i ordentligt under veckan i de olika seminariepassen. Vi behöver fråga oss vilket exodus, vilket uttåg, behöver vi göra i dag? Gud vill befria oss ur vårt Egypten, ur det som binder och hindrar oss, sa Norburg."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar