Dagens Nyheter

30 juni 2016

Nyhetsflödet torsdag den 30 juni

Ryskt lagförslag kan strypa kristen mission
- Världen idag - "Nyligen antog ryska duman ett lagförslag om religion och mission som kristna företrädare menar inskränker religionsfriheten och vars syfte är att förhindra mission och evangelisation. – De evangeliska kyrkorna befinner sig i en hotfull atmosfär, säger Rauli Lehtonen, ordförande i Pingst Internationellts regionråd för Eurasien.
Något av det mest negativa och begränsande sedan Chrustjovs antireligiösa kampanj startades på 1950-talet.
Så beskriver Rauli Lehtonen det lagförslag som inom kort kan bli verklighet i Ryssland. Ett förslag som gått under radarn för omvärlden då protestantiska och evangeliska kyrkor är utsatta för hårt tryck och inte haft möjlighet att höja sin röst i frågan." 

Stockholm Pride och alla människors lika värde
- Olof Edsinger i Opinionsbloggen - "Ebba Busch Thor ska gå i Stockholms pridetåg i sommar. För Aftonbladets reporter motiverar hon beslutet med orden: ”Jag gör det just för att stå upp för frihet, för alla människors lika värde, och för att alla ska kunna se att det finns en möjlighet att bygga ett gott liv här.”
   Det finns mycket som man kan säga om detta, och mycket har redan blivit sagt – både i Världen idag och i andra tidningar. Men här och nu vill jag kommentera det som jag uppfattar som Busch Thors huvudmotivering, nämligen att stå upp för ”alla människors lika värde”.

Muslimene utøver vold, men det er jødene som blir straffet
- Israel Today - Denne uken fikk man nok en gang se hvordan Israel ikke har noen kontroll over jødedommens helligste sted, Tempelhøyden. Muslimer gjorde opptøyer på tempelhøyden og det hele endte med at israelsk politi sperret av Tempelhøyden for alle andre enn musliimer og gjorde det forbudt for jøder å oppholde seg på området.
    På tirsdag annonserte israelsk politi at jøder ikke er tillat på Tempelhøyden i tre dager. Dette skjer etter at muslimer i to dager har angrepet ikke-muslimer som har oppholdt seg på området .. I et intervju med radiostasjonen Arutz Sheva sa rabbiner Yisrael Ariel det vi alle tenker: "Det gir ikke mening at (araberne) gjør opptøyer, men at det er jødene som blir utestengt. Det er voldsmennene som må bli straffet, ikke ofrene."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar