Dagens Nyheter

25 juni 2016

Nyhetsflödet lördag den 25 juni

Elisabeth Sandlund: En midsommarnattsmardröm
- Dagen - "Shakespeares pjäs ”En midsommarnattsdröm” är en komedi där allt slutar väl. Nu utspelar sig i stället en tragedi, skriver Elisabeth Sandlund.
Brexit är ett faktum. Folkmajoriteten i ett av EU:s största medlemsländer har bestämt sig. Storbritannien ska inte längre vara med utan snarast möjligt ansöka om utträde. När vallokalerna stängde sent på torsdagskvällen verkade det som att stannasidan hade övertaget men när rösterna räknats under natten stod det klart att det var precis tvärtom. Såväl prognosmakarna som vadslagningsföretagen hade, som så ofta förr, misslyckats i sina förutsägelser."

I framtiden är det mer som förr
- Hemmets Vän - "För mig blir konferensveckorna under sommarhalvåret en
återkommande påminnelse om att kyrkan inte behöver vara räddhågsen för samtidens krav på henne. När vi möts på konferens och stavar på samma bibelställen, sjunger samma sångtexter, upptäcker än en gång att samma böner vi bett så många gånger förut håller att slita på lite till, då
behöver vi kanske inte vara ängsliga? Vi måste inte prestera en
förändring – Anden verkar och ger växt genom de verktyg vi redan har:
Gudstjänsten, Ordet och bönen, skriver Åke Hällzon i veckans kommentar."
 
Rykket bort - for å rykke fram

- Fra Jostein Nielsens blogg -
Det må ha ha vært spennende å være Filip. Først diakoni i Jerusalem, så vekkelse i Samaria, så englebesøk med ordre om å dra til Gasa. Der ser han en vogn med en etiopisk hoffmann og Ånden ber ham å gå bort til vognen.
  Og Filip er lydig – ja, nesten overivrig, for han går ikke, slik Ånden ba ham om å gjøre, men han løper bort. Läs mer
HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar