Dagens Nyheter

14 juni 2016

Nyhetsflödet tisdag den 14 juni

”I Helsingborg har prostitution och människohandel trängt in i hotellens lobbyer”
- Sydsvenska Dagbladet - "Från Helsingborg skickas en uppmaning och en utmaning till resten av Skåne och Sverige, att våga se vad som sker lokalt och ta ansvar för att förebygga och motverka prostitution och människohandel. Det skriver Emma Cotterill, jurist och ansvarig för Frälsningsarméns arbete mot människohandel i Skåne."

Israel och den svenska ryggmärgsreflexen
- Per Ewert i Världen idag - "Det finns tillfällen när händelser sammanfaller och ofrivilligt råkar visa hur ett sammanhang har fått en slagsida. Förra veckans medie­behandling av den arabisk-israeliska konflikten blev just ett sådant tillfälle.
   Under flera veckor har diskussioner pågått kring SVT:s ovanliga beslut att vägra sända den svenska dokumentärfilmen ”Watching the moon at night”, som man själva varit med och finansierat. SVT har kläckt ett antal bortförklaringar till varför man inte vill visa denna film som belyser den islamistiska terrorn, med speciellt fokus på dess antisemitiska drag. Det rimligaste svaret är förstås att redaktionen ogillar tonen, och att filmen inte pekar ut Israel som huvudansvariga för våldet i Mellanöstern."


"Frelsesoffiserens viktigste oppgave"
- Tönsberg Blad - Alle mener Bodil og Helge har gjort en kjempejobb, men nå drar de fra Tønsberg.
– Dere har gitt Frelsesarmeen i Tønsberg en «boost», sa ordfører Petter Berg på avslutningsfesten for korpslederparet Bodil og Helge Østergreen.
    De to løytnantene, som sammen har ledet Frelsesarmeens korps i Tønsberg i to år, er nå beordret videre til Mosjøen i Nordland for å lede Frelsesarmeen der.
    Det var stinn brakke i Frelsesarmeens møtesal i Farmannsveien 2 da ekteparet Bodil og Helge Østergreen ble takket av og ønsket lykke til videre. Gryterett, kaffe og bløtkaker ble servert, og det ble mye sang og musikk og mange hilsener fra samarbeidspartnere i og utenfor armeens rekker."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar