Dagens Nyheter

18 juni 2016

Nyhetsflödet lördag den 18 juni

Frikyrkans ledare: Låt oss plantera fler församlingar
- Nio kyrkoledare i Världen idag - "Vi har tagit del av resultatet av rapporten ”Frikyrkokartan ritas om” och den ger oss både glädje och oro, samtidigt som den förnyar vårt uppdrag i att sprida evangeliet om Jesus Kristus i vårt land. Vi gläds över att grundandet av nya församlingar innebär att nya människor nås av evangeliet, inte minst i våra större städer. Vi gläds också över att den nedåtgående medlemskurvan håller på att planas ut, men vi är oroliga över att vi fortfarande lägger ner fler församlingar än vi planterar. Det vill vi ändra på...."

Ställ de palestinska ledarna till svars
- Lars Adaktusson i Hemmets Vän - "I förra veckan skedde det igen. Ett terrorattentat mot civila israeler. Denna gång i Tel Aviv. Mina tankar går till offren och alla de som drabbats av detta kallblodiga terrordåd.
   Två palestinska terrorister gick till urskillningslös attack mot oskyldiga civila i en populär saluhall. Attentatsmännen som senare greps av israelisk polis, är enligt uppgift kusiner och kommer från en by söder om Hebron på Västbanken.
   Samtidigt som offren för terrordådet förblödde och de skadade kämpade för sina liv gick palestinier på Västbanken och i östra Jerusalem ut på gatorna för att hylla gärningsmännen och fira attacken. Bilder från Damaskusporten i Jerusalem visar människor som sjunger, dansar och jublar över det blodiga dådet. I staden Tulkarm på Västbanken delades det igår kväll ut godis på gatorna och i Betlehem firades attentatet med ett flaggviftande demonstrationståg."


Å se det usette - en effekt av Den hellige ånd
- Fra Jostein Nielsens blogg - "Jeg synes det er rørende og utfordrende å lese talen til Stefanus og den virkningen den hadde på tilhørerne: ´Da de hørte dette, ble de så rasende at de skar tenner mot ham´.
   Men Stefanus var fylt av Den hellige ånd og rettet blikket mot himmelen, og der så han Guds herlighet og Jesus stå ved Guds høyre hånd. Da sa han: «Jeg ser himmelen åpen og Menneskesønnen stå ved Guds høyre hånd.» (Apg 7:54-56). Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar